Politiet i Nordland har fått videobilder av hendelsen mellom Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos på Aspmyra forrige torsdag.

Dagbladet fikk dette først bekreftet av politiadvokat Trond Lakselvhaug.

Politiadvokaten påpeker at videoen er en redigert utgave, samt at politiet ønsker å se selve råfilen også. I en pressemelding uttaler Lakselvhaug at politiet ikke vil utlevere videoopptakene av det som skjedde.

Les også: Glimt-topp om Knutsen-suspensjon: - Urimelig og uakseptabelt

- Politiet ønsker å foreta flere avhør i saken. Det er av sentral betydning at vitnene og impliserte ikke har kjennskap til bevismaterialet på avhørstidspunktet, poengterer Lakselvhaug.

- Av hensyn til den videre etterforskningen er det derfor ikke aktuelt for politiet å utlevere videoen før relevante avhør er foretatt. Nordland politidistrikt vil gå i gang med avhørene så fort det lar seg gjøre, fortsetter han.

Glimt: - Forstår ikke UEFA

Daglig leder Frode Thomassen i Bodø/Glimt pratet med Nettavisen like før klokken 14.00. Da jobbet han fortsatt med anken som skal bli sendt UEFA, før han slutter seg til resten av troppen i Roma senere tirsdag.

- Vi jobber hardt for å få fram elementer i saken. Det er en midlertidig sanksjonering, som ikke tar hensyn til hendelsen, men som er en sikkerhetsvurdering. Det er en argumentasjon vi ikke forstår, forteller han til Nettavisen.

Les også: Glimt sørget for byks: Norge best i Norden på ranking

Han opplyser at de har en plan for hvem som skal lede laget dersom Kjetil Knutsen ikke får være på sidelinjen på Stadio Olimpico, men vil ikke røpe noe overfor Nettavisen tirsdag.

Glimt har kommunisert til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) at de ønsker det oppnevnes en ankedomstol så fort klagen er sendt inn, all den tid kampen mot Roma spilles om drøye to dager.

Skal ha fanget alt på kamera

Mandag ble det kjent at både Kjetil Knutsen og Nuno Santos er midlertidig suspendert fra kamper i regi av UEFA.

Tidligere tirsdag meldte VG at produksjonsselskapet NEP ikke lenger har videoen som viser hendelsen mellom Knutsen og Romas keepertrener.

Ny podkast: Roper varsku etter Glimt-nyhetene: - Det er fullstendig krise

NEP leverte videoen til UEFA, før den deretter ble slettet fra NEPs servere.

Politiet i Nordland mener det ikke vil bli noe problem å rekonstruere hele videoen.

Ifølge Bodø/Glimt skal videoen vise basketaket som oppsto i spillertunnelen. Klubben har også konstatert at alt er fanget på kamera.

Dersom utestengelsen av Knutsen opprettholdes, må Bodø/Glimt etter alt å dømme greie seg uten hovedtreneren til stede på returkampen i Roma skjærtorsdag.