Hendelsen mellom Bodø/Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos oppsto i etterkant av Glimts seier i Europa Conference League i starten av april.

Bodø/Glimt anmeldte keepertreneren i etterkant for utøvelse av vold mot Bodø/Glimt-sjefen.

Les også: Glimt-trener Knutsen utestenges i tre europacupkamper

Henlagt

Nå har politiet valgt å henlegge saken etter en lengre etterforskning:

- Politiet har etterforsket saken, og ut fra opplysningene som er framkommet gjennom dette er saken besluttet henlagt i medhold av straffeloven §271 2. ledd bokstav a, heter det i pressemeldingen fra politiet i Nordland.

Og fortsetter:

- Bestemmelsen er en straffrihetsbestemmelse som kan benyttes under gitte forutsetninger. I korthet begrunnes dette med at en kroppskrenkelse er gjengjeldt med en kroppskrenkelse.

Kampen ble spilt 7. april, mens anmeldelsen fra Bodø/Glimt ble levert inn fire dager senere.

- Like gode

Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, sier til Nettavisen at de ikke har vært i kontakt med politiet om henleggelsen og vil derfor ikke kommentere saken før han har sett begrunnelsen fra politiet.

Påtaleleder i Nordland Politidistrikt Stig Morgen Løkkebakken sier politiet har konkludert med at Knutsen og Santos var like gode.

- Bakgrunnen for henleggelsen er jo det som har fremkommet gjennom etterforskningen, som er basert på vitneavhør, den omtalte videoen og politiet på stedet. Ut fra det har vi konkludert med at Knutsen ble utsatt for en kroppskrenkelse fra Santos og gjengjeldt med kroppskrenkelse tilbake. For å si det litt folkelig, så har de vært like gode, sier Løkkebakken til Nettavisen.

Les også: Ny utestengelse for Romas keepertrener

Løkkebakken sier politiet sjelden mottar anmeldelser av lignende karakter.

- Dette er i nedre sjikte når det gjelder alvorlighetsgrad, sier han.

Bodø/Glimt-trener Knutsen har ikke svart på Nettavisens henvendelse fredag.

Både Knutsen og Santos ble ilagt tre kampers karantene av UEFA, og ble sittende på tribunen i Roma da Bodø/Glimt tapte 4-0 og røk ut av turneringen.