Gå til sidens hovedinnhold

Politiet oppretter sak mot Solbakken: - Jeg er lei meg

Innlandet politidistrikt oppretter sak mot landslagssjef Ståle Solbakken for karantenebrudd.

Det melder NTB mandag ettermiddag.

Politiadvokat Tom Gjestvang forteller til byrået at Solbakken etterforskes for brudd på karanteneplikten.

– Vi undersøker om det er grunnlag for å gå videre med saken og eventuelt bøtelegge ham. Hvis man leser både VG og Dagbladet, ser det rimelig klart ut hva som har skjedd, og han innrømmer det, så vi får ta stilling til om det blir nødvendig med avhør, sier Gjestvang.

Norges Fotballforbund bekreftet tidligere på dagen til Dagbladet at den nye landslagssjefen brøt innreisekarantenen da han dro på Briskeby stadion søndag kveld for å se Ham-Kam mot Lillestrøm i Obos-ligaen.

- Må beklage den

Selv beklager Solbakken det hele og sier at han legger seg flat.

- Jeg er lei meg for det, men det er viktig for meg å si at det overhodet ikke har vært med viten og vilje. Men det blir ikke noe bedre av det, så jeg må ta alt det som kommer på strak arm og politianmeldelsen som følger må jeg ta på strak arm. Jeg har også snakket med kommunelegen nå og har en fin dialog med ham, forteller Solbakken til TV 2.

Solbakken skal ha landet i Oslo lørdag 28. november klokken 13.00.

Solbakken var på kampen mellom HamKam og Lillestrøm åtte døgn etter ankomst i Norge. Karantenetiden etter reise til Norge er ti dager.

- Jeg er litt lei meg for at det ble sånn, for jeg telte da at jeg landet fredag formiddag, som var lørdag formiddag, så telte jo jeg ti dager fram. Da var jeg frisk og klar på å gå på Briskeby søndag formiddag, og det trodde jeg virkelig at jeg hadde lov til. Men jeg ser jo det at jeg har telt litt feil, om jeg ikke har telt feil, tatt feil av reglene, forklarer Solbakken.

Brudd på karanteneplikten kan straffes med bøter på opp mot 20.000 kroner eller fengselsstraff.

Politiadvokat Gjestvang opplyser til NTB at han regner med at politiet vil ta en avgjørelse i forbindelse med Solbakken-saken innen to dager.

Kommer ikke på VIF-RBK

Solbakken har fortsatt én dag igjen av sin karantene.

I utgangspunktet var det ventet at den nye landslagssjefen skulle dukke opp på Eliteserie-oppgjøret mellom Vålerenga og Rosenborg i Oslo mandag kveld, men Nettavisen har fått bekreftet av Gro Tvedt Anderssen i Norges Fotballforbund
at Solbakken ikke blir å se på tribunen.

Kampen mellom Vålerenga og Rosenborg har avspark klokken 18.00 og kan følges i Nettavisens livesystem.

Kommentarer til denne saken