*Nettavisen* Sport.

Politiet tror bakmannen er tatt

Foto: EPA/Scanpix

- Han er siktet for å ha betalt spillerne.

16.10.12 15:15

Oslo politidistrikts finans- og miljøkrimseksjon meddeler at en ny person er pågrepet og siktet for medvirkning til grov korrupsjon (straffeloven § § 276 a og b) og grovt bedrageri overfor Norsk Tipping, skriver politiet i en pressemelding.

- Lang etterforskning
Personen som er pågrepet, kan med skjellig grunn mistenkes for å ha bidratt til å betale de aktuelle mistenkte/siktede fotballspillerne i saken for kampfiksingen.

Det gjelder kampene hvor Asker Fotballklubb og Follo Fotballklubb tapte hver sin kamp den 24.6.2012.

- Pågripelsen er et resulatet av lang tids taktisk etterforskning. Mannen som er pågrepet er siktet for å ha omsatt et stort beløp og betalt spillerne med deler av beløpet, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til Nettavisen.

Kan komme flere
Brekke kan ikke utelukke at det vil skje nye pågripelser i nær framtid. De aktuelle tidligere siktede fotballspillerne vil snarlig innkalles til nye avhør.

Den siktede bakmannen er satt i arrest i Oslo tirsdag og har foreløpig ikke fått forsvarer.

Han vil avhøres i løpet av tirsdagen.

Mannen er i 30-årene og bosatt i Oslo-området.

Har kampnekt
Follo-spillerne Saif Haydar (24), Pape Formose Mendy (23) og Drin Shala (22), samt Asker-spiller Alban Shipshani (24) er siktet for heleri i den såkalte kampfiksingssaken.

De fire spillerne vil ikke ha mulighet til å delta i kamper så lenge de er siktet.

Det er kampene mellom Frigg og Asker (7-1) og Østsiden og Follo (4-3) som er under mistanke. I disse kampene spilte Askers Alban Shipshani 45 minutter og ble byttet ut til pause.

Spilte lenge
Follos Drin Shala (keeper) spilte hele kampen, Pape Formose Mendy ble byttet ut da Follo ledet 1-3, mens Saif Haydar ble byttet ut da det sto 4-3 til Østsiden og tre minutter gjensto i kampen.

Ingen av de siktede spillerne har vært på banen siden siktelsen ble tatt ut.

Laget har gjort en strålende høstsesong og rykket opp til Adeccoligaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alban Shipshani (t.v.), Pape Formose Mendy, Drin Shala og Saif Haydar Foto: DIGITALSPORT/FREDRIKSSTAD BLAD/Privat - med tillatelse

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.