RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet vil etterforske tourskandalen

Foto: STRINGER/FRANCE (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Fransk politi har åpnet etterforskning av påkjøringen av Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland.

Det franske politiet har åpnet en etterforskning rundt påkjørselen av Juan Antonio Flecha (Team Sky) og Johnny Hoogerland (Vacansoleil). Det melder flere internasjonale medier mandag.

Det var en bil fra fransk TV som skulle kjøre forbi utbryterne da ulykken skjedde. Sjåføren ble tvunget til å svinge inn i veibanen, da det dukket opp et tre i grøfta. Bilen traff Juan Antonio Flecha i siden, som igjen gjorde at Hoogerland falt. Sistnevnte slo en spektakulær salto ut av veien, før lufteturen fikk bråstopp i et piggtråd-gjerde.

Bilen hadde spesifikt fått beskjed om å holde seg bak utbruddet på ulykkestidspunktet.

Flere vitner, samt sjøfåren av bilen, har blitt avhørt mandag. Det forteller Jean-Pascal Violet, en representant for lokale myndigheter, ifølge AP.

De håper også å få snakket med rytterne før touren forsetter tirsdag.

Årsaken til den raske handlingen er at politiet ønsker å få avhørt så mange som mulig, før Tour de France-sirkuset forsvinner ut av området tirsdag.

Team Sky avviser ikke at de vil ta rettslige skritt.

- Det første vi ønsker er å få fram fakta i saken. Hvorfor var bilen der fremme? Hvilke ytre faktorer påvirket den aktuelle situasjonen? Når vi har full oversikt over det, kan vi snakke med en advokat og få oversikt over hvilke rettigheter både utøveren og laget har i forhold til ulykken. Vi holder alle muligheter åpne. Det inkluderer rettslige skritt, sa Sky-direktør Dave Brailsford på lagets pressekonferanse mandag.

Har hatt mareritt
Hovedpersonen selv har ikke hatt en god natt. Det er ikke spesielt vanskelig å tenke seg at alle sårene og de titalls stingene ville gjøre natten vond for den nederlandske tour-debutanten.

På toppen av alle de fysiske smertene kom også den mentale biten for Hoogerland.

- Jeg har gjenopplevd fallet mange ganger, forteller Hoogerland ifølge De Telegraaf.

- Jeg drømte at jeg traff ryggen i stolpen og ble lam. Hendelsen gikk igjen lenge og jeg badet i svette. Totalt ble det bare fire timer søvn.

Se video av krasjet her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere