Gå til sidens hovedinnhold

- Politikk og idrett bør ikke blandes

Aksel Lund Svindal vil ikke blande seg inn i debatten om boikott av Sotsji-OL.

Alpinstjernen mener idrettsutøvere bør få konsentrere seg om sporten sin.

Russlands nye homolov har skapt store reaksjoner. Den kontroversielle loven forbyr homoseksuell propaganda rettet mot mindreårige.

På en pressekonferanse i østerrikske Sölden torsdag fikk Svindal og flere andre alpinstjerner spørsmål om saken. Nordmannen ville si lite om temaet.

– Politikk og idrett bør ikke blandes. Idretten er rettferdig og ren, og den beste vil vinne. Politikk er ikke slik, sa Svindal.

Han mener at «det vakre ved idretten» blir borte hvis den blandes med politikk.

– Boikott hjelper ikke
Amerikanske Ted Ligety mener en boikott av lekene i Sotsji kommende vinter vil hjelpe lite for de homofiles rettigheter i Russland.

– Jeg tror ikke en boikott vil ha noen nytte. Lovene de har i Russland er ganske tullete, men det ville ikke hjelpe å boikotte. Det gir ingen mening. Du skader bare utøverne. Vi jobber i fire år mot et slikt arrangement, og de lovene vil forbli, sa Ligety.

- Vet ikke om vi kan oppnå noe
Østerrikske Anna Fenninger tviler på at en protestaksjon fra idrettsutøverne vil ha noen betydning. Hun mener heller Den internasjonale olympiske komité må ta ansvar.

– Selvfølgelig kan du som utøver øke bevisstheten til folk ved å snakke om hva som skjer, men jeg vet ikke om vi kan oppnå noe ved å gjøre det. Hvis det skal utgjøre noen forskjell, må det komme fra et høyere nivå enn fra én utøver. Det er urettferdig å legge det ansvaret på én utøver i stedet for på dem som bestemmer hvor OL skal være, sa Fenninger.

Alpinistene sesongåpner med verdenscup i storslalåm i Sölden i helgen. (©NTB)

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken