Det som i utgangspunktet skulle være en ren dopingsak, USADA mot Lance Armstrong, har nå utviklet seg til en maktkamp mellom UCI og de to allierte, USADA og WADA.

I en knapp måned har UCI, det internasjonale sykkeforbundet, og USADA, det amerikanske antidoping-byrået, kranglet om hvem som har rett til å føre saken mot Lance Armstrong.

WADA, det internasjonale antidoping-byrået, har også blandet seg inn i saken og tatt parti med USADA.

Les også: Setter spørsmålstegn ved UCI

McQuaid: - Ikke akseptabelt
Denne uken var det UCI-president Pat McQuaids tur til å fyre på alle plugger.

- Historisk sett har de siste 10 til 15 årene vært en politisk kampanje mot sykkelsporten fra høytstående folk i WADA, og jeg synes ikke at det er akseptabelt, sier Pat McQuaid ifølge cyclingnews.com.

Iren, som har vært UCI-president siden 2006, forteller på et pressetreff under de olympiske leker i London at UCI ikke har noe å skjule.

- Det er mange som uttaler seg i de brevene som ikke kjenner faktaene. Hvis de har beviser burde de dele dem med UCI og spørre om våres mening. Det er lett å ta uttalelser fra folk og hevde at de er beviser. UCI har ingenting å frykte i forhold til prøver, som angivelig har blitt skjult, fordi det har aldri skjedd. Mye av det jeg har hørt de siste årene har kommet fra Landis og Hamilton. Det er alt. Det er fakta som viser at bevisene ikke er der.

Frykter for UCIs myndighet
Tidligere har det kommet frem at Armstrong i 2002 betalte UCI 25.000 dollar, og i 2005 skal han ha donert 100.000 dollar. Dette ble aldri kjent på den tiden. UCI-presidenten hevdet i 2010 at mye av pengene er brukt til investeringer i antidoping-arbeidet.

Opplysningene ble satt i et annet lys da Armstrongs tidligere lagkamerat Tyler Hamilton avslørte overfor TV-programmet «60 minutes» at sykkelkongen hadde avlagt en positiv test under Sveits rundt i 2001.

De to sakene har ført til flere konspirasjonsteorier, og derfor stiller flere seg undrende til UCIs motiv for å utfordre USADA i deres kamp for å dømme Armstrong. Men UCI-presidenten avviser at han er ute etter å redde Lance Armstrong.

- Denne saken er en rettsak om folkets mening, det er ikke fair. Jeg forsøker ikke redde Lance Armstrong på noen måte. Det som er på spill er UCIs myndighet som et internasjonalt forbund og mine kollegers jobber på grunn av dette med USADA og deres støtte fra WADA, raser Pat McQuaid.

USADA fortalte tidligere denne uken at de vil gå med på at CAS avgjør hele dopingsaken.

Les også: Slik vil de avgjøre Armstrong-saken