Poll dømmer «hatoppgjøret»

Foto: SCANPIX / EPA PHOTO AFPI / TOSHIFUMI KITAMURA

Det engelske fotballforbundet har satt opp Graham Poll som dommer i oppgjøret mellom Arsenal og Manchester United. Det er alt annet enn populært på Highbury.

22.03.04 11:36

Graham Poll er en omstridt herremann, også på Highbury.

Han har vært involvert i mange kontroversielle episoder de siste årene og nå har FA valgt å sette ham som kampleder i hatoppgjøret mellom Arsenal og Manchester United i Premier League kommende søndag.

Dette blir hans første kamp på Highbury på nesten to og et halvt år. FA har unngått å sette ham opp på The Gunners' hjemmekamper etter ønske fra Arsenal-ledelsen.

Årsaken til dette er Polls kampledelse da Arsenal tapte 1-3 for Newcastle i desember 2001. En kamp der han mistet fullstendig kontrollen.

Han delte ut to tvilsomme røde kort til Arsenals Ray Parlour og Newcastles Craig Bellamy, og ga Newcastle et veldig billig straffespark som avgjorde kampen.

- Hvorfor ødela du kampen?, var spørsmålet Thierry Henry stilte da han ble revet bort fra Poll. Henry ble straffet for sin jakt på Poll etter kampen.

Nå er altså Poll tilbake på Highbury, og det i en så avgjørende kamp som mot Manchester United. Han kan forvente seg en tøff velkomst i Nord-London.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag