*Nettavisen* Sport.

«Pølsa» dumpet dritten

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Nå må han bare finne noe å erstatte den med.

27.01.12 20:33

VOSS (Nettavisen): Ingen er så lei av å høre om ski-VM i Holmenkollen som Øystein Pettersen.

Jada, han røk ut i prologen. En fiasko.

- Jeg er lei av å gå som ei bøtte med møkk i skirenn, sa Pettersen etter den enorme skuffelsen.

Denne sesongen har ikke gått stort bedre. Er Øystein Pettersens skigåing fortsatt en bøtte med møkk?

Les også: - Nå vet jeg hvor mye langrenn betyr

Showet seg fra NM-medalje
Nettavisen møter Lillomarka-løperen under ski-NM i Voss et lite år etter sprinten i Holmenkollen. Smilet er tilbake og kommentarene sitter løst. Han har akkurat gått inn som nummer fem i sprintfinalen, men ser ikke ut til å ta videre på vei av den grunn. Selv om målet var NM-gull.

Han fokuserer på publikum. Hyller vossastemningen. Sirkus Northug har kanskje forlatt byen, men «Pølsa» er en vel så god entertainer. 28-åringen lekte seg med publikum på oppløpet under både kvartfinalen, semifinalen og finalen.

- Når du har så gode ski som jeg har, kan du tillate deg mye. Det er NM og det er dønn seriøst, men det er ålreit å kunne gi litt tilbake til publikum, mener han.

- Men jeg blir nummer fem, og det fire foran meg som ikke shower, så det er kanskje jeg som har feil fokus, undrer Pettersen, fortsatt i strålende humør.

- Bare bøtta igjen
Han virker ikke det minste skuffet. Uberørt av at medalje glapp.

Nettavisen vet hvorfor. Under en lengere prat i sommer, fortalte «Pølsa» at det skal mye til får å knekke han nå.

- Jeg gikk fra å vinne OL-gull til å mislykkes totalt på hjemmebane. Nå har jeg vært både oppe og nede. Jeg føler at jeg er litt usårbar i forhold til hva som venter meg i langrennsløypa, sa han for seks måneder siden.

Det er likevel vondt å minne han på det. Ski-VM i Holmenkollen. Men vi kan ikke dy oss.

Vi spør hvordan han vil beskrive skigåingen sin i dag. Er det fortsatt en bøtte med møkk som beveger seg ute i skiløypene?

- Nei, nå er jeg bare bøtta, svarer han kontant og litt spøkefullt.

Støtter seg til Hetland
Det er fristende å lage en metafor ut fra påstanden. Bøtta er tom. Dritten er fjernet, men det ligger ingen medaljer der. Ingen verdenscupseiere. Skigåingen mangler noe. Den er innholdsløs.

- Jeg har hevet meg på alt i forhold til i fjor, og jeg er i god form. Men jeg har lyst til å komme på pallen. Jeg har lyst til å kjempe om pallen hvert eneste løp. Det klarer jeg ikke, erkjenner sprinteren, som står uten pallplass i verdenscupen denne sesongen.

- Det er fryktelig mange som går fort på ski og det er fryktelig mange gode skiløpere i Norge, men jeg er optimist, sier han.

- Jeg støtter meg til Tor Arne Hetlands kloke ord: «Det er bedre å lede én gang enn aldri».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.