Gå til sidens hovedinnhold

«Pølsa» er forbanna

- Jeg er litt skuffa. Veldig skuffa. Jeg er forbanna, sier Øystein «Pølsa» Pettersen. Han gikk for seier.

Les også:Skadet Northug til røntgen

Det så veldig lovende ut for Linderud-gutten i åpningsrennet i Tour de Ski. Han var nest raskest i prologen, imponerte i kvart- og semifinalen og stilte på startstreken som kanskje den største favoritten i sprintfinalen i München.

Men allerede i første sving var løpet over. Petter Northug ramlet etter en overilt manøver – og dro med seg Øystein Pettersen ned i snøen.

- Veldig sterk
- Det er sånt man må regne med. Det er små marginer i sprint. Men jeg er litt skuffa. Veldig skuffa. Jeg er forbanna, oppsummerer «Pølsa» - mannen som ble rikskjendis etter strippeepiosden i Düsseldorf tidligere i vinter.

Når Nettavisen snakker med ham på telefon, sitter Pettersen i bilen på vei til Obertdorf. Skuffelsen har ennå ikke lagt seg. For tanken på hvor det kunne ha endt slipper ikke taket så lett.

- Jeg følte meg veldig sterk. Jeg brukte lite krefter underveis og var gira på å vise meg fram.

- Kunne du ha vunnet?

- Som sagt, jeg følte meg veldig sterk. Og ja, jeg tror jeg kunne ha vunnet. Men det gjorde jeg ikke, konstaterer Pettersen, som ikke bærer nag til Petter Northug.

Northug sa sorry
- Petter sa sorry og jeg ga ham et klapp på skulderen.

- Så det er ikke Petter du er forbanna på?

- Der og da var jeg kanskje det. Det blir mye adrenalin i en slik situasjon. Men vi har skværa opp. Sånt skjer i sprint. Likevel er det surt.

For «Pølsa» Pettersen ble åpningsrennet likevel en bekreftelse på at juleribba ikke har gjort ham annet enn godt.

Outsider
- Kroppen fungerte bra, formen er veldig bra og alt er som det skal være. Det er det jeg må ta med meg, poengterer Pettersen, som av mange anses som en liten outsider i sammendraget.

Og 23-åringen har ingen planer om å gi seg uten kamp. Allerede i tirsdagens dobbeljaktstart i Oberstdorf håper han å yppe seg igjen.

- På grunn av snømangelen er løypa lagt om. Den er blitt litt lettere, og det passer meg bra. Så ærlig må jeg være. Jeg har i hvert fall ikke tenkt å slippe før jeg må. Men at jeg skal gå like fort som de aller raskeste, det kan jeg nesten ikke love, sier Øystein Pettersen.

Les også:Dette er Tour de Ski

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem