Gå til sidens hovedinnhold

«Pølsa» fikk bank på sprinttrening

Øystein Pettersen jakter på toppformen, men måtte gi tapt for kameratene på trening i Lillomarka arena.

LILLOMARKA: Mens allroundløperne gjør opp om verdenscuppoeng i Tour de Ski, trener de norske sprintgutta på hjemmebane før VM i Oslo.

OL-mester Øystein Pettersen gikk på en smell overskuddsmessig før jul. Han har derfor tatt det litt rolig de siste ukene, forteller «Pølsa» på sprintgutta.no.

– Har trent det jeg har trua på, og det har jeg gjort så godt jeg bare kan. Har kopla av og vært sammen med familie og venner. Og har prøvd å hvile så godt som det lar seg gjøre for en generelt rastløs kar, rapporterer «Pølsa».

Ikke raskest i by’n

OL-mesteren mangler altså litt på toppformen. Det fikk han bekreftet under en økt i Lillomarka arena nylig.

– Sprintøkta ble gjennomført sammen med mine gode kamerater Brandsdal og Gløersen, som gav meg juling i hvert heat. Gutta var skikkelig på hugget og det var moro å se, rapporterer «Pølsa».

Akkurat nå er det altså Kjelsås-gutten Eirik Brandsdal og Rustad-sprinteren Anders Gløersen som er Oslos raskeste menn på ski. Men Øystein Pettersen har tro på å være tilbake i slag i god til før VM på hjemmebane.

– Følelsen har vært bedre for hver hardøkt, men fortsatt er det litt igjen til Dusseldorfform, sier «Pølsa».

Til Sverige

Sprintlandslaget reiser nå til Orsa i Sverige for å finpusse formen før sprint igjen står på verdenscupprogrammet i tsjekkiske Liberec 15. januar.

– Jeg håper tendensen med stigende form bare fortsetter og at jeg kan gi tilbake litt juling i Liberec om snaue to uker, melder en optimistisk Øystein Pettersen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen