Gå til sidens hovedinnhold

«Pølsa» går bananas

Øystein «Pølsa» Pettersen er allergisk mot pølser og inngår en fruktavtale for å styrke imaget.

Øystein Pettersen er sannsynligvis Norges mest verbale langrennsutøver, og når han i tillegg har det smakfulle kallenavnet «Pølsa» kan han for mange fremstå som en noe useriøs idrettsutøver.

- Det er mange som tror jeg er en fyr som fleiper mye, går med store bukser og lever litt på halv tolv i forhold til kosthold, sier Pettersen til Nettavisen.

Det siste er langt fra sannheten.

- Jeg er en veldig seriøs idrettsutøver og ønsker å vise at jeg er sunn og frisk, sier han.

Samarbeider med Bama
Derfor inngår han fredag et personlig samarbeid med frukt- og grønt-leverandøren Bama.

- Det er viktig at ungdom skal spise sunt. Hvis dette kan bidra til at de spiser mer frukt og grønt, så er ingenting bedre, mener Pettersen.

- Har kallenavnet ditt blitt en belastning for deg?

- Nei, det har det ikke. Men det er ingen tvil om at mange, ikke minst unger, tror jeg blir kalt «Pølsa» fordi jeg spiser mye pølser. Men mitt kosthold består ikke av pølser, og derfor ønsker jeg nå å vise at jeg er sunn, sier Øystein Pettersen.

I Bama er de glade for å ha fått Øystein Pettersen i stallen.

- Øysteins ønske om å være et godt forbilde for barn og unge, passer utmerket inn i Bamas satsing på å øke forbruket i denne aldersgruppen. Ikke bare for dem som ønsker å prestere på idrettsarenaen, men for alle. Dette blir et spennende samarbeid, sier administrerende direktør Rune Flaen.

- Blir aldri kvitt kallenavnet
- Ønsker du å distansere deg bort fra kallenavnet ditt med denne avtalen? Vil du ta et annet kallenavn som «Pæra» Pettersen?

- Nei, uansett hva jeg gjør så blir jeg ikke kvitt det navnet, og det er heller ikke poenget. Jeg vil vise ungene at man kan være en helt vanlig gutt og likevel nå vanvittig langt bare man tar vare på seg selv og spiser sunt, sier Pettersen.

Han ønsker heller ikke å skifte kallenavn.

- Det navnet har jeg fått fordi jeg har stor muskulatur i leggene, forteller Pettersen.

Hele historien om hvordan «Pølsa» fikk kallenavnet sitt kan du lese her.

Allergisk mot pølser
Med et så produktspesifikt kallenavn er det ikke fritt for at andre potensielle sponsorer tidligere har banket hardt på Øystein Pettersens dør for å få en fot innenfor. Vi snakker selvfølgelig om pølseprodusenter.

- Ja, det stemmer det. Men hadde det ikke vært for kallenavnet mitt ville aldri de pølseprodusentene giddi å ringe meg, sier Pettersen og røper noe som nok er ukjent for mange.

- Jeg er allergisk mot melk og tåler ikke pølser, røper «Pølsa».

- Sunt betyr ikke kjipt
Han er bestemt på at han må kunne stå inne for de produktene han profilerer, og med en pølsefri meny har det aldri vært aktuelt å la seg friste av pølsepenger.

- Jeg må kunne stå 110 prosent inne for de jeg samarbeider med, og jeg er opptatt av å styrke mitt image som idrettsutøver. Derfor passer Bama bra for meg, mener Pettersen og bedyrer noe som mange kan bite seg merke i.

- Det å ha et sunt kosthold betyr ikke at man må spise kjipt!

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Kommentarer til denne saken