Oslo (ANB): Skisesongen er kraftig på hell, men kommende helg gjør langrennsløperne en siste kraftanstrengelse under NM på Tolga. Lørdag skal milslukerne kjempe om femmilsgull – og for enkelte ligger det mer i potten enn bare edelt metall.

Øystein Pettersen ble olympisk mester på sprintstafetten i Vancouver, men har lyst til å bevise at han også har noe å melde på lengre distanser.

Spesialsprinteren fra Oslo har så stor tro på egne evner at han har inngått et veddemål med langløps-spesialist Jørgen Aukland.

Gode naboer
De to skiprofilene er bosatt i samme nabolag i hovedstaden – og det kan nå flere få nyte godt av.

- Jeg har gleda meg stort til femmila og har også et veddemål med unge Jørgen Aukland på denne distansen. Dårligste løper i nabolaget må holde grillfest med tilbehør for andre i nabolaget, skriver «Pølsa» på sprintgutta.no.

Med en tidligere Vasalopp-vinner som motstander i den interne kompisduellen vil nok mange mene at Pettersen har tatt seg vann over hodet. Hovedpersonen er imidlertid offensiv, og mener folk ikke må la seg lure av sprinter-stempelet.

- Et annet mål med femmila er å bevise en gang for alle at sprintgutta kan mer enn å gå sprint. Jeg er mildt sagt dritt lei av å høre at vi er en gjeng med middels eller OK utholdenhetskapasitet, lyder meldingen fra den munnrappe olympiske mesteren.

Feber og halsonde
Kanskje kan det også tale til «Pølsas» fordel at lørdagens femmil skal gås som fellesstart. Klarer Pettersen å henge på Aukland inn på oppløpet, kan det fort bli sistnevnte som må plukke fram grillhanskene.

Skulle derimot ikke sprinteren makte å henge på helt inn, kan han i det minste sikre seg noen kroner til å finansiere grillselskapet underveis. Det er nemlig tre innlagte spurter på lørdagens femmil – alle med en verdi på 1500 kroner.

Spørsmålet er bare hvordan formen til OL-mester Pettersen er. Linderud-gutten har slitt med vond hals og feber inn mot NM-helga – og måtte melde avbud til onsdagens showsprint i Levanger. (ANB)