Gå til sidens hovedinnhold

«Pølsa» nektes å konkurrere

Holdes hjemme fra Kuusamo.

- Norges Skiforbund har verdens beste helseteam, men det er ikke alltid at jeg syns det er spesielt positivt. I dag er en av de dagene jeg godt kunne vært foruten det teamet, skriver Øystein «Pølsa» Pettersen på Sprintgutta.no.

Begrunnelsen er enkel: Helseteamet har satt en effektiv stopper for hans deltakelse i kommende treetappers minitour i Kuusamo. Heller ikke Johan Kjølstad får lov til å dra.

Tar ingen sjanser
- Årsaken er rett og slett at det er meldt veldig kaldt vær, og Øystein og Johan har ømfintlige luftveier. Derfor tar vi ingen sjanser, sier sprintlandslagssjef Ulf Morten Aune til Nettavisen.

Inn på laget kommer Eirik Kurland Olsen og Roger Aa Djupvik, som er Team Manpower. Det private laget har dermed hele fire løpere inne i Kuusamo-troppen.

- Helseteamet har sikkert rett, og jeg er takknemlig for at de gjør jobben sin, men akkurat i dag hadde jeg ønsket at de ikke hadde vært på jobb, skriver Pettersen – som nylig avslørte overfor Nettavisen at han har lyst til å vise at han kan mer enn å sprinte.

Les også: - Jeg er undervurdert

Etappeløp
Programmet i Kuusamo består av klassisk sprint fredag, 5/10 km klasisk intervallstart lørdag og 10/15 km jaktstart i fristil søndag. Hver etappe gir halv poengpott i verdenscupen, altså 50 poeng for seier, mens det altså vil være svært lukrativt poengmessig å vinne sammenlagt. Vinneren får nemlig 200 poeng.

Pettersen og Kjølstad skulle uansett ha gitt seg etter maks to etapper. Det samme skal Ola Vigen Hattestad og John Kristian Dahl.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken