Gå til sidens hovedinnhold

"Pølsa" vil ha nytt kallenavn

"Olympisk mester" er et kallenavn Øystein "Pølsa" Pettersen (26) ville vært meget komfortabel med.

TONSENHAGEN: Med «saggebukse» og lue blir lokalavisens utsendte tatt godt imot med et stort smil hjemme hos Øystein «Pølsa» Pettersen på Tonsenhagen.

Helt øverst i Kristine Bonneviesvei, helt i skogkanten, bor han sammen med kjæresten Ellen Sandbakken, også langrennsløper.

Hun satser for tiden mest på masterstudiene i nordisk litteratur. Han satser alt for å komme seg til OL i Vancouver i februar.

– Det er selvfølgelig OL som er det store målet. Men jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Det viktigste er det jeg gjør her og nå, sier «Pølsa», mellom munnfullene med tjukke brødblingser med ruccola, salami og paprika.

Rekordlang «juleferie»

26-åringen fra «downtown» Brobekk (altså de hvite blokkene ved Brobekk senter), ligger foreløpig godt an i racet om en OL-plass.

Han ble nr. 2 i Kuusamo i slutten av november, og sto over en verdenscupsprint på grunn av kulde. Sprinten i Otepää i Estland neste helg blir avgjørende.

– Går jeg bra der, kan jeg slippe ned skuldrene før den siste kvaliken, sier «Pølsa».

Og forberedelsene er gjort under en rekordlang «juleferie» hjemme på Tonsenhagen. Helt siden 22. desember og fram til i dag, torsdag, har «Pølsa» storkost seg i Lillomarka.

– Det finnes ikke bedre steder enn Lillomarka når det er snø, slår brobekkgutten fast.

Vil ha nytt kallenavn

Det er kun fire nordmenn som blir tatt ut til å gå sprintene i OL, og «Pølsa» kunne mer enn gjerne tenke seg å bytte ut sitt nåværende kallenavn med for eksempel «olympisk mester».

– Ikke det at jeg ikke liker «Pølsa», altså, gliser sprinteren, som er kjent for nakenstuntet i Düsseldorf i 2006.

Da var han på pallen for første gang i verdenscupen.

Foreløpig har han til gode å stå helt på toppen av pallen i verdenscupen, og når det skjer kan fansen vente seg et nytt stunt – men ikke noe nakenhet.

– Det var jo ganske drøyt. Jeg har sluttet med nakenstunt, ler «Pølsa», som debuterte med å viste rumpa under åpningsshowet på «Balldagene» på Linderud vgs. (nå Bjerke vgs.) som avgangselev på skolen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?