*Nettavisen* Sport.

Pølseslakter Stavrum

Foto: (Scanpix)

- For dumt å kommentere, sier Øystein Pettersen – men gjør det, likevel.

16.12.09 07:11

Skeid-trener Arild Stavrum visste nok godt hva han gjorde da han publiserte TV2-bloggen «Fotball får for lite oppmerksomhet».

Her slo han et slag for John Arne Riise og verdensidretten fotball, mens hans samtidig langet ut mot alt som heter vintersport og kvinnehåndball.

Les HELE bloggen til Arild Stavrum her! «Fotball får for lite oppmerksomhet»

- Idrett er for meg konkurranse. Det burde også konkurreres om dekning på en fair måte. Prestasjoner dekkes i henhold til hvor mange som faktisk driver med idretten. Å se et internasjonalt skirenn er omtrent som å være på Brann Stadion. Halvparten av utøverne er rødkledde, mesteparten av publikum heier på de røde og oftere - enn ikke – vinner de, skriver Stavrum på TV2s nettsider.

Stavrum: - Skal kjøre Pølsa i senk

John Arne Riise den største?
Den tidligere Molde-, Helsingborg-, Aberdeen- og Besiktas-spilleren mener i stedet at det norske folk bør applaudere prestasjonene til spillere som John Arne Riise og våre andre tilskudd på fotball-Europas stjernehimmel.

Les også: - Jeg skal kjøre ham i senk

- Det er ingen tvil om hvem som fortjener å bli årets idrettsutøver, men det er vel heller tvilsomt om han faktisk blir det. John Arne Riise spillere fast på et av Europas beste fotballag, er Romas mest brukte spiller og også månedens spiller i november – valgt av supporterne.

- Riises prestasjon rager milevis over vinteridrettsutøverne. Å spille venstreback på Roma er liksom litt større enn å gå andreetappen på kombinert lagsprint. Skjøt egentlig er det en større prestasjon å spille fast venstreback på Hønefoss enn det meste du kan oppnå med snø under beina, skriver Stavrum.

Provoserte Pølsa
En av ««de rødkledte utøverne» Skeid-treneren omtaler i avsnittet som utspiller seg på Brann Stadion, er trolig langrennssprinter Øystein Pettersen.

Hva mener DU? Delta i debatten i kommentarfeltet under. Vær gjerne saklig!

Til tross for at han har iført seg landslagsdrakten siden 2002 og er en av idrettens mest seriøse utøvere, har han fremdeles ikke vunnet sin første verdenscupseier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Linderud-gutten lar seg følgelig provosere av utspillet fra fotballbloggeren.

- Må si meg enig med herr Stavrum på en ting: Fotball er en stor idrett på verdensbasis. Mye, mye større enn langrenn. Og det vil den nok for alltid forbli også.

- Men er nok mildt sagt uenig med treneren for 2. divisjonslaget Skeid i resten av innlegget hans. Egentlig er innlegget for dumt til å kommentere, men som den frittalende gutten jeg er, kan jeg ikke dy meg. For hvis Arild tror han har mye galle å komme med rundt vinteridrett, har jeg mye, mye mer galle å komme med omkring norsk fotball, skriver Pølsa Pettersen i sitt motsvar på nettsiden sprintgutta.no.

Les HELE bloggen til Øystein Pettersen her: Arild Stavrum er en bitter mann?

Pølsa: - Det finnes godt trente fotballspillere
Pettersen skriver blant annet at det er håpløst å måle kvaliteten på idrettsprestasjoner etter hvor mange utøvere som bedriver den aktuelle sporten.

- Arild, selv om det er får som på verdensbasis driver med langrenn, skiskyting, hopp eller kombinert – så betyr vel ikke det at prestasjonene til de som er i toppen er dårlige? Det vil være det samme som å si at fordi det er så mange som spiller fotball i verden, så er prestasjonene til alle de som spiller fotball gode.

- Det finnes helt klart godt trente fotballspillere. Og noen norske spiller også i store fotballklubber ute i verden! All ære til dem! Men å påstå at Riises prestasjoner rager milevis over en utøver som Bjørndalen, blir vel voldsomt? Bare fordi Bjørndalen driver med en idrett som på verdensbasis er mindre enn den Riise driver med. Vet du noe om treninga til Bjørndalen, eller måler du kun prestasjon ut i fra hvor mange som driver med idretten?

Inviterer til mengdetrening
For å teste ut nettopp dette inviterer Pettersen derfor Stavrum til å delta på langrennsøkter om vinteren, mot at Pølsa selv dukker opp på Skeid-trening i løpet av sommeren. Langrennsløperen påpeker også at man er uten sjanse til å hevde seg i juniorklassen som langrennsløper dersom man trener mindre enn to økter om dagen, elleve måneder i året.

- Men det å diskutere uten at vi vet hva vi driver med på hver vår kant, er jo dumt. Så jeg inviterer deg herved til en ukes samling i jula, Arild! Mengdetrening er planen, så det blir ikke så mye intensivt.

- Og så kan kanskje jeg bli med dere en ukes tid midt i deres sesong. Det blir vel i juli det, da? Nei, faen, da har jo dere ferie. Jaja, si ifra når det passer dere, da, avslutter Pettersen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.