Polsk komet

Foto: EPA/Scanpix

- Jeg fikk henne til å løpe rundt på banen.

19.01.08 13:45

Polske Agnieszka Radwanska sjokkerte en hel tennisverden da hun lørdag slo ut annenseedede Svetlana Kuznetsova i Australian Opens tredje runde. 18-åringen viste ingen respekt for Kuznetsova, og jublet for den meget overraskende seieren.

Aldri mer
Kampen, som på grunn av regn ble spilt under tak, ble en regelrett katastrofe for Kuznetsova, som aldri kom skikkelig i gang. 18-årige Radwanska gjorde rett og slett færre feil, og vant flere server. Settsifrene ble 6-3, 6-4.

- Jeg har spilt mot henne noen ganger, og alltid tapt, så jeg sa til meg selv: Aldri mer, sa en lykkelig Radwanska til BBC etter kampen.

- Jeg forsøkte å få henne til å spille høyre-venstre, høyre-venstre, slik at hun måtte løpe rundt på banen, forklarte Radwanska.

Tøft
For Svetlana Kuznetsova var det imidlertid en tung dag på jobben.

- Dette er et ganske tøft tap. Spesielt fordi jeg føler at jeg har vært i mitt livs form tidligere i Australian Open, også får jeg det ikke til å stemme nå, sa hun etter kampen.

Favorittene falt
Men Kuznetsova var ikke alene om å gå på en smell. Også sjetteseedede Anna Chakvetadze tapte 6-7 (6-7), 6-1, 6-2 mot antatt langt svakere Maria Kirilenko.

Fjerdeseedede Ana Ivanovic, hadde imidlertid ingen problemer med å slå Katarina Srebotnik 6-3 6-4, og enkelt gå videre til fjerde runde. Her vil hun møte enten danske Caroline Wozniacki eller Sabine Lisicki fra Tyskland.

Men Ferderer sto
Roger Federer måtte slite seg videre til fjerde runde. Lenge så det ut til at serberen Janko Tipsarevic skulle ta skalpen på den suverene sveitseren som kom seg gjennom Australian Open i fjor uten å tape ett eneste sett.

Tipsarevic vant det første settet på Tie-break, før Federer slo tilbake i andre sett og utlignet ledelsen. Men serberen, rangert som nummer 39 i verden svarte igjen og vant tredje sett 7-5. Fjerde sett måtte Federer vinne for å unngå å bli slått ut, og det klarte han ganske greit, med 6-1.

I femte og avgjørende sett fulgte de to hverandre jevnt, helt til superstjernen fra Sveits satte inn nådestøtet og til slutt vant 10-8.

Her er alle herrenes resultater
Her er alle kvinnenes resultater

Klikk her for flere tennisnyheter.
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene.

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.