OBERSTDORF (Nettavisen): Østberg Amundsen hadde ikke igjen langt til mål da han gikk på rumpa i en nedoverkjøring på torsdagens 15-kilometer i Oberstdorf.

22-åringen fikk seg en kraftig trøkk, men var raskt oppe igjen og gikk inn til bronsemedalje bak Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger.

Les også: VM-profil: - Hadde vi gjort som i Norge, hadde vi blitt buret inne

I pressesonen etter løpet fikk Sveriges William Poromaa se fallet på en TV-skjerm rett ved siden av seg, og 20-åringen ble da enda mer imponert over nordmannens prestasjon.

- Han gjorde det? Det er sjukt, utbrøt Poromaa da han fikk se fallet.

Overfor Nettavisen sier svensken at det er første gang han ser fallet.

- Det er helt sjukt, altså. Jeg hadde ingen aning. Jeg så at han kom i mål og gjorde det veldig bra løp. At han klarer å bli nummer tre etter å ha falt som det der, det er helt utrolig faktisk, sier Poromaa, som ble nummer ni.

Les også: Bolsjunov ville ikke ta imot lagkameraten

- Helt utrolig

Også Østberg Amundsen selv virker overrasket over at han klarte å ta medalje selv med fall.

- Det er helt utrolig. Det hadde jeg aldri tenkt på forhånd. Jeg vet at skal man hevde seg her, må alt klaffe. Når du da legger inn et fall, så gjør jo det jobben vanskeligere. Når det først har skjedd, må jeg bare gi det jeg har inn til mål i hvert fall, sier Østberg Amundsen til Nettavisen.

22-åringen innrømmer at han virkelig kjente det i baken etter fallet, men heldigvis unngikk han å stivne i siste del av løpet.

- Jeg kjente det skikkelig i rumpa. Da jeg så det på TV, så det ut om jeg fikk fikk skutt litt fart akkurat før jeg datt på rumpa, så jeg kjente jo det voldsomt. Du får et sjokk og blir frustrert, men så klarte jeg i hvert fall å rette blikket ganske fort inn mot mål, sier Østberg Amundsen.

Les også: Johaug om nervedrama med Bjørndalen og Aukland: - Måtte bli hentet

- Irritert

Lenge fryktet han at fallet skulle bli avgjørende i medaljekampen, noe han ga uttrykk for i målområdet da han, tydelig forbannet, slo hånden ned i snøen.

- Jeg var litt irritert på at jeg falt. Det er frustrerende når man gjør det i siste sving når jeg bare fokuserer på å stå løpet inn og ikke gjøre noen feil, så gjør jeg en stor feil. I ettertid tror jeg ikke det kostet så innmari mye.

Han er usikker på hvor mye han tapte, men er ganske trygg på at han ikke falt fra en sølvmedalje.

- Det er vanskelig å si. Det er et sted du har høy fart, så det blir noen sekunder, men samtidig er det i utforkjøringen, så jeg kommer fort opp i fart igjen. Jeg tapte nok ikke enormt mye, og det var avstander opp til tet også så det hadde vært verre om det stod om tideler, sier bronsevinneren.

For herrene fortsetter VM med stafett fredag, mens damene går sin stafett torsdag. Det er nå klart at Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm utgjør Norges lag.