Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Porte benekter Schleck-tilbud

Foto: (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
- De respekterte kontrakten min med Saxo Bank, sier 25-åringen.

Livet i Team Saxo Bank/SunGard fortsetter uten Fränk og Andy Schleck på laget. En av de største attraksjonene i den 25 mann sterke 2011-troppen, kan fort bli Richie Porte.

Fra amatørkarriere i Italia tok australieren Saxo Bank med storm som neoproff.

Så bra syklet den temposterke rytteren at flere storlag angivelig skal ha forsøkt å ribbe Bjarne Riis for nok et stort talent:

- Han har en kontrakt og den kommer han ikke ut av. Han får ikke lov til å gå, så enkelt er det. Det vet han godt også. Jeg kan ikke forstå at han fortsetter maset, ble Riis sitert på hos sporten.dk da det hele sto på som verst.

Fabian dro, Richie ble
Nå vet vi at det ikke gikk med Porte som det gjorde med Fabian Cancellara. Sveitseren fikk lov til å kjøpe seg ut av avtalen med Saxo Bank, mens australieren ble værende hos det danske laget.

I et intervju med det franske nettstedet cyclismactu.net avviser tempospesialisten at han var nær en overgang til The Luxembourg Pro Cycling Project:

- Jeg har aldri mottatt noe tilbud fra Luxembourg. Jeg var allerede kontraktsfestet til Saxo Bank og det ble respektert, hevder Porte.

- Sykkelsporten er taperen
Da procycling.no snakket med ham i forbindelse med Oslo Grand Prix, ga han uttrykk for at han helst hadde sett at Schleck-brødrene ble værende i det danske laget.

- Det er synd at de forlater oss, fordi de er fine folk. Alberto Contador er også en stor mester. Jeg kjenner ham ikke, men alle sier han er en fin fyr, fortalte han procycling.no i august.

Stort Porte-portrett: - De fleste ville se meg mislykkes

I etterkant har Contador pådratt seg en dopingsak, noe som gjør ham usikker både foran neste sesong og forsvaret av Tour de France-tittelen.

- Etter min mening, er det svært uheldig at Albertos sak blir kjørt gjennom mediene. Slik er sykkelsporten, men jeg tror det er idretten som er den største taperen i en slik sak, forteller Porte.

- Blir du en perfekt hjelperytter for ham under touren, dersom han får kjøre som vanlig i Saxo Bank neste år?

- Jeg håper selvsagt det. Jeg skal gjøre alt for å hjelpe ham under Tour de France, dersom han kjører for laget vårt. Det er trist å se Schleck-brødrene forsvinne, men jeg tror at Albertos ankomst og hans hjelpere gir en spennende utfordring til en ung rytter som meg.

Satser på etapperitt
Porte blir deretter spurt om han også vil oppleve økt ansvar i kjølvannet av delegasjonen som har forlatt Saxo-skuta til fordel for Luxembourg.

- Jeg tror ikke Schleck-guttenes sorti gir store utslag for mitt rittprogram. Jeg kjørte ikke mange ritt med dem denne sesongen, heller. Jeg kjørte med Andy Schleck i San Sebastian, og da var han min hjelperytter! Det var et av de beste øyeblikkene denne sesongen: Jeg hadde en mester som lå foran meg og beskyttet meg i hovedfeltet.

Les også: Satte fast penis i glidelåsen

Allerede søndag møtes Saxo Bank-laget til samling på Fuerteventura. Da får 25-åringen vite mer om opplegget foran neste sesong.

Dersom han får velge selv, blir hovedfokuset et av de største etapperittene.

- Jeg håper å få sjansen i en av de tre store (Tour de France, Giro d’Italia eller Vuelta a España). I fremtiden håper jeg å sette preg på etapperitt som Tour de Romandie og Tour de Suisse. Jeg har også lyst til å prøve meg i noen av endagsrittene, forteller Porte.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!