Gå til sidens hovedinnhold

Porte raser mot dopinganklager

- Det er alltid noen som skriker og håper på at de som vinner har jukset og blir tatt, sier 25-åringen.

Én av fjorårets store kometer, Richie Porte, er oppgitt hvordan hans raske fremgang har blitt forklart av enkelte.

Hans første proffsesong gikk over all forventning. Det startet med temposeieren i Tour de Romandie før Saxo Bank-rytteren klinket til med sjuendeplass i Giro d`Italia.

Porte ga seg ikke for året og kom tilbake etter en lang treningsperiode. Fjerdeplassene i Eneco Tour, Tour of Britain og ikke minst på VM-tempoen viste at ikke vårsesongen var noe blaff.

Renere sykkelsport
- En skrev til meg på Facebook, at jeg var for "hot" til å tro på, da ble jeg sur og sendte han en personlig beskjed, sier Richie Porte til sporten.dk og legger til; - Jeg er sikker på at ryttere jeg har kjørt med tidligere, tenker at jeg har jukset. Men fuck dem. Se på oss unge ryttere, vi er ny generasjon. En fyr som Kasper Klostergaard for eksempel, han vil ikke engang ta en hodepinetablett når han har vondt i hodet, fordi piller er unaturlig.

Slike eksempler gjør Porte overbevist om at sykkelsporten er renere enn tidligere.

- Ricco forandrer seg aldri
- Jeg kan kun snakke for meg selv. Jeg ble syv i Giroen, og jeg har faen meg ikke jukset, forteller Porte.

Australieren sier også at han ikke er naiv. Sporten får stadig nye riper i lakken, og det er fremdeles mange tidligere doptatte å finne i sykkelfeltet.

- Folk som Riccardo Riccó forandrer seg ikke. Det er en helt annet mentalitet hos oss (den nye generasjonen) enn hos slike folk. Se på danskene, australierne og britene, det er derfra de unge rytterne kommer og tar over. Sporten er uten tvil renere enn noensinne, avslutter Porte.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken