*Nettavisen* Sport.

Porte vil forlate Sky for å bli kaptein

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

– Froome er den beste i sin generasjon, sier 28-åringen.

Richie Porte har hatt en imponerende sesong i 2013 med seier Paris-Nice og solid støtte til Chris Froome som vant Tour de France.

Nå ønsker den allsidige australieren mer ansvar og signaliserer at han vil forlate Team Sky når kontrakten utløper om to år.

– Selv om jeg ønsker å være her som hjelper for andre, er det ikke det jeg alltid ønsker å gjøre, sier Porte til Herald Sun.

Da Froome knivet med Vincenzo Nibali om sammenlagtseieren i årets Tirreno-Adriatico, leverte Porte en herskesyk prestasjon i Paris-Nice. 28-åringen tok gul trøye etter fjelletappen til Montagne de Lure og sikret seieren med overlegen kjøring mot klokka opp til Col d'Èze.

– I Paris-Nice fikk jeg vist meg fram. Jeg var også nummer to i Critérium du Dauphiné og Baskerland rundt. Det er store ritt i denne sporten. Jeg skal kjøre for Sky de neste to årene, men etter det skal jeg kjøre for et lag hvor jeg kan være kaptein, sier den tidligere Saxo Bank-rytteren.

Sikter mot Corsa Rosa
Som neo-pro for Bjarne Riis i 2010 klatret han til en overraskende sjuendeplass sammenlagt i Giro d’Italia. Der holdt han også den rosa trøyen i tre dager og vant ungdomskonkurransen. Porte tro han kan lede et lag i de store etapperittene, men rollen som kaptein i Team Sky er ikke realistisk.

– Jeg tror Chris Froome er den beste rytteren i sin generasjon. Jeg tror han kan vinne mer enn én Tour. Det er urealistisk for meg å ta over kapteinsrollen på et britisk lag, når han har et britisk pass.

I 2014 får han muligheten til å kjøre for egne sjanser når han skal være Team Skys kaptein i Giro d’Italia.

– Jeg får muligheten til å kjøre egne sjanser i giroen. For meg er det en drøm å vinne en Grand Tour. Jeg har vært lenge nok borte fra Australia til å forstå at det finnes flere ritt en touren, avslutter Richie Porte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.