JUVENTUS - PORTO 3-2 (3-4 sammenlagt):

Porto er videre i Champions League etter et drama borte mot Juventus i åttedelsfinalen tirsdag kveld. Sergio Oliveira ble den store helten for gjestene med sin frisparkscoring med fem minutter igjen av ekstraomgangene.

Det sto 2-1 til Juventus etter ordinær tid og 3-3 sammenlagt. Men selv om Porto var én mann mindre på banen fikset Oliveira ledelse for bortelaget. Adrien Rabiot scoret for vertene like etter, men Porto gikk videre på bortemålsregelen.

- En helt surrealistisk fotballkamp, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Langli: - Det verste jeg har sett

Frisparket til Oliveira var ikke spesielt godt slått, men Juventus-muren var svært uorganisert og Porto-spilleren trillet den under muren og ned i hjørnet.

- Det er det verste jeg har sett. Du spiller om avansement i Champions League og så har de tre mann i muren der, Alvaro Morata, Cristiano Ronaldo og Adrien Rabiot. Stå rolig, gjør deg stor! De tre som står der bør i hvert fall gjøre det samme. Men de hopper opp og snur seg, så det er en mur som slår enorme sprekker. Se hvordan de står i mur her, se på Ronaldo, han snur seg lenge før. Han andre hopper opp. Det er pinlig, det er total katastrofe, raste Viaplay-ekspert Morten Langli etter kampen.

- Det er fortjent at den ballen går inn. De tre som står i muren der blir ydmyket. Det er helt forferdelig, fortsatte han.

To gule på tre minutter

Gjestene fra Porto ble redusert til ti mann etter snaue 55 minutter da spissen Mehdi Taremi tok et valg han nok angrer bittert på, selv om det ble seier til slutt.

Sekunder i forveien fikk han gult kort da han kom for sent inn i en takling på Federico Chiesa og kort tid etter kom det andre gule kortet opp fra lomma til dommeren.

Fløyteblåser Björn Kuipers blåste for frispark i det ballen ble spilt opp mot Porto-spissen og på svært urutinert vis banket han ballen opp i banen etter at fløyta hadde gått. Dermed mente dommeren han fortjente gult kort nummer to.

- Se her, dommeren har blåst og så feier han bare ballen unna. Det er bare dumt. Fryktelig dumt for Porto, sa kommentator Roar Stokke om situasjonen.

- Det ser ordentlig dumt ut, sa kommentatoren.

Ekspert: - Sjokkerende

På dette tidspunktet sto det 1-1 på Allianz Stadium i Torino. Porto hadde vært det beste laget i første omgang, men Juventus var på vei inn i kampen. Bortelaget fra Portugal hadde likevel en sammenlagtledelse på 3-2 da spissen mistet hodet.

Portugiserne tok ledelsen etter 20 minutter på straffespark. Juventus-stopper Merih Demiral kom borti beinet til nettopp Taremi inne i feltet og Kuipers pekte på krittet. Fra elleve meter sendte Sergio Oliveira ballen i nettmaskene for Porto.

Hjemmelaget, som tapte 2-1 i den første kampen, åpnet usedvanlig dårlig mot et offensivt bortelag og Juventus fikk lite til de første 45 minuttene.

- Det er overraskende svakt at de fortsatt er på akkurat samme sporet som sist match. Det er ikke bare personlige feil, avstanden er dårlig, touch sitter ikke og de er nesten ikke farlige heller. De slipper til store sjanser og hver eneste andreball går alltid til Porto, som får avslutte gang på gang, sa ekspert Andrine Hegerberg i pausen.

- Det er sjokkerende at de åpner så svakt etter de to de fikk i fleisen sist match.

Chiesa-show

Det sto 0-1 etter første omgang og Porto ledet sammenlagt med 3-1.

I andre omgang våknet Juventus mer til liv og få minutter ut i omgangen sørget Federico Chiesa for ny spenning da han utlignet til 1-1 i Torino.

Cristiano Ronaldo tok med seg ballen og lag igjen til lagkameraten. Han lot seg ikke be to ganger og limte ballen i krysset fra rundt ti meters hold.

Kort tid etter ble altså Taremi utvist på svært klønete vis og etter 64 minutter kom vertenes andre scoring for kvelden. Igjen ved Federico Chiesa.

Denne gangen var det Juan Cuadrado som slo inn. Chiesa sto plassert ved den bakre stolpen, satte hodet til og sendte italienerne opp i 2-1 (3-3 sammenlagt).

Ekstraomganger

Med det resultatet gikk det mot ekstraomganger i støvellandet.

På overtid hadde Juventus hjemmelaget vinnerballen i mål da Alvaro Morata ble spilt igjennom og avsluttet kaldt i mål, men scoringen ble annullert for offside.

Hjemmelaget hadde også et skudd i metallet fra Juan Cuadrado helt på tampen, men mål ble det ikke og dermed ble det 2 x 15 minutter med forlengning.

I ekstraomgangene ble det altså ett mål hvert til de to lagene, noe som betyr at Juventus er ute, mens Porto er klare for kvartfinale i Champions League.