RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Portsmouths eier
Portsmouths eier Foto: EPA/ Scanpix

Portsmouth skifter eier

Sist oppdatert:
Fahim ut, Faraj inn.

Sulaiman al-Fahims eierskap av fotballklubben Portsmouth endte mandag kveld. Seks uker etter oppkjøpet, oppgir han 90 prosent av klubben til den saudiarabiske forretningsmannen Ali al-Faraj og hans konsortium.

Denne avtalen vil kunne bringe inn mer finansiell stabilitet, etter at klubben ikke klarte å betale ut lønn til spillerne. Faraj har ikke betalt en krone for disse 90 prosentene, men har overtatt gjeld og løpende kostnader.

– Jeg er glad. Mitt mål var å forbli aksjonær. Jeg er nå en småaksjonær, men er fremdeles styreformann i to sesonger fremover, sier Fahim til The Guardian. Ifølge avisen blir Fahim nå omgjort til en «pyntegjenstand» som ikke har noen beslutningsrettigheter.

Faraj skal også tidligere prøvd å få kjøpe klubben, men den tidligere eieren, Sacha Gaydamak, foretrakk altså å selge til Fahim av uvisse grunner. Spillerne bryr seg kanskje ikke så mye om hvem av dem som eier klubben, men om de får den etterlengtede lønnen sin. De er lovet at utbetalingene skal komme i dag, tirsdag.

Portsmouth har så langt i sesongen solgt og kvittet seg med spillere på løpende bånd, men måtte altså få hjelp til å reddes. Klubben ligger også fortapt på bunnen av Premier League med bare tre poeng, etter en seier på de siste åtte kampene. Nå som det økonomiske ser ut til å være i orden, vil muligens selve spillet forbedre seg for klubben som har endt omtrent midt på tabellen de tre siste sesongene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere