Portsmouth solgt for fjerde gang på et år

Foto: Glyn Kirk/AFP

Det ser helsvart ut for Portsmouth. Kan en forretningsmann fra Hong Kong redde klubben?

04.02.10 10:06

Onsdag tapte Portsmouth 0-1 borte mot Fulham , noe som bare befestet lagets plassering helt nedert på tabellen i Premier League.

Men laget sliter kanskje enda mer utenfor banen.

Fire eiere
Fire ganger denne sesongen har klubben ikke klart å betale lønn til spillerne sine i tide, og klubben står i fare for å bli satt under administrasjon på grunn av sin dårlige økonomi.

Nå har klubben fått sin fjerde eier på et år.

Først var klubben eid av Sacha Gaydamak, så overtok Sulaiman al-Fahim, før Ali al-Faraj fra Saudi-Arabia kjøpte klubben. I går mistet også han eierskapet i klubben, skriver The Guardian.

Ga lån
Da gikk Balram Chainrai inn med sine advokater og overtok 90 prosent av aksjene fra al-Faraj.

Årsaken er at forretningsmannen fra Hong Kong har gitt lån på minst 17 millioner pund til al-Faraj og Portsmouth, uten at al-Faraj har klart å betale ned på lånet til avtalt tid.

Chainrai tok pant i Portsmouths stadion, kommende tv-inntekter og al-Farajs aksjebeholdning på 90 prosent i Portsmouth da han ga lånet.

Dråpen
Det som nå har fått dråpen til å renne over for Chainrai er at Portsmouth på lik linje som alle de andre klubbene i Premier League i januar skulle ha mottatt 7 millioner pund for tv-rettigheter. Men Portsmouth skylder penger så mange steder, blant annet til andre klubber i England og ellers i Europa, at Premier League valgte å bruke deler av pengene til å betale kravene mot Portsmouth.

Dermed løste Chainrai inn pantet i al-Farajs aksjepost og er nå blitt eier av klubben.

Forretningsmannen ønsker nå å sette inn to nye styremedlemmer i klubben, stabilisere den økonomiske situasjonen og til slutt prøve å tiltrekke seg nye investorer.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag