RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Portugal har én oppgave

Sist oppdatert:
Portugal - en av EMs favoritter - har ikke imponert så langt. Nå er det bare én ting som gjelder i gruppespillets siste kamp mot Spania.

RUSSLAND - PORTUGAL 0-2: På forhånd regnet de fleste at laget skulle ta seg greit videre fra gruppespillet. Slik har ikke skjedd - noe trenerLuiz Felipe Scolari er fullt klar over:

Kampen minutt for minutt

-Må slå Spania
- Vi må slå Spania for å komme videre. I dag hadde vi poblemer med å skape store sjanser, men selv om vi hadde vunnet 10-0 eller 20-0, så må vi fortsatt slå Spania, sa Scolari til AFP.

Siden både Hellas og Spania har ett poeng mer enn EMsvertsnasjon, er Portugal bare nødt til å vinne den siste kampen.

Mens portugiserne presenterte en svært laber forestilling mot Hellas, åpnet de bedre i onsdagens kamp. Laget gikk opp i ledelsen allererde etter syv minutter. Deco sendte ballen inn i det russiske feltet. Der sto Maniche på omlag ti meter og skjøt i mål. I det 89. minutt økte Rui Costa ledelsen etter et flott innlegg fra Ronaldo. Førstnevnte kunne bare beine ballen i mål. 2-0 ble også sluttresultatet.

Laget hadde imidlertid presset på seg også før oppgjøret mot Russland. Med tap ville Portugal vært ute av turneringen - noe som virket inn på mannskapet:

- Spillerne følte presset fordi vi ville gjøre det bra, og fordi vi begynte så dårlig mot grekerne, sa Luis Figo etter kampen

Rusk i maskineriet
Mellom disse scoringene hadde Portugal ballen mest og produserte flest sjanser, men mye av spillet førte også til ingenting. Vertsnasjonen har dermed til gode å imponere i turneringen. Dette fikk laget også merke. Ved flere anledninger var det tilløp til pipekonsert på tribunen. Laget glimtet imidlertid til innimellom. Etter 64 minutter hadde laget en nydelig opprulling. Figo fikk ballen på siden, men han skjøt utenfor fra ti meter.

Selv om det var noe rusk i det portugisiske maskineriet, mener Scolari å vite hva som kan være med på forbedre spillet.

- Vi prøvde å gå for mye gjennom midten. Vi må prøve å komme mer rundt på kantene, forklarte han.

Tar ansvaret
2-0-resultatet sendte Russland hodestups ut av mesterskapet. Etter matchen ville ikke Russlands trener Georgi Yartsev skylde på andre enn seg selv for at laget nå er ute av EM-dansen:

- I min jobb har jeg det fulle ansvaret, og jeg ville aldri skylde på spillerne, sa han ifølge BBC.

- Vi har mange supportere som har kommet for å heie på oss, og vi må betale dem tilbake, la han til, og ville ikke kommentere fremtiden sin.

Russland klarte aldri å føre kampen. Mannskapet hadde problemer med å fungrere som et lag - på tross av gode individualister. I første omgang produserte ikke Georgi Yartsevs menn mye, og like før pause ble keeper Sergei Ovchinnikov utvist for å ha tatt ballen med hendene utenfor 16-meteren..Dommer Terje Hauges avgjørelse var imidlertid meget omdiskutert.

I andre omgang kjempet de godt - tatt i betraktning at kun ti russere løp rundt på gressmatten. Laget fikk til og med vist at det kan være farlig. Etter 58 skjøt Andrei Karyaka knallhardt fra 20 meter, og Ricardo måtte bokse for å avverge.

Russland er dermed det første laget som ikke kommer videre fra gruppe A. Hellas og Spania har begge fire poeng, mens Portugal står med tre. Tidligere onsdag spilte Hellas og Spania uavgjort. Mens Portugal møter Spania i den viktige kampen, skal Russland opp mot Hellas.Kampene spilles 20.juni.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere