Gå til sidens hovedinnhold

Portugal i ekstase

Innbytter Nuno Gomes sendte EM-nasjonen Portugal i ekstase da han scoret målet som avgjorde «Slaget om den iberiske halvøy». Samtidig sendte han vertsnasjonen til kvartfinale.

SPANIA - PORTUGAL 0-1: EM-nasjonen Portugal er i ekstase og årsaken er Nuno Gomes.

Kamputvikling og spillerbørs

Benfica-spissen kom inn i pausen og skjøt seg inn i alle portugisiske hjerter da han dundret ballen forbi Iker Casillas tolv minutter ut i andre omgang.

Den store forskjellen
Et eneste mål utgjorde forskjellen på himmel og helvete, både for Portugal og Spania.

Da Nuno Gomes scoret, sendte han ikke bare Portugal til kvartfinale, han sendte samtidig Spania ut av EM og over grensen i øst.

- Vi må være stolte av dette. Vi gjorde god jobb og vi er naturligvis glade for å være i kvartfinalen. Presset på oss spillerne var enormt og vi lot oss prege av det, sa kaptein Luis Figo etter kampen.

Kampen var i ferd med å bli en stillingskrig da Benfica-spissen fikk stjernetreff fra 18 meter og sendte Portugal i føringen.

Det startet en intens offensiv fra Spanias side.

Både Fernando Torres og Xabi Alonso klarte å overliste Ricardo i Portugals mål, men begge ble stoppet av stengene. Og ellers ble spanierne stoppet av Jorge Andrade. Deportivo La Coruña-spilleren var kampens gigant i Portugals forsvar. I perioder virket han som en levende magnet. Han var der ballen landet.

Se høydepunkter fra kampen

Håpet på hjelp
Spania håpet på hjelp fra Russland, men heller ikke der hadde de marginene med seg. Russerne vant kampen, men ikke nok.

Den spanske treneren Iñaki Saez måtte innse at Spania fikk smake samme medisin som Norge fikk for fire år siden. Hellas gikk videre på flere scorede mål enn spanierne. Og det spørs om ikke Saez angrer på at han beholdt Fernando Morientes på benken til det gjensto ti minutter av skjebnekampen.

Spania lever dermed opp til sitt rykte som et lag som svikter i mesterskap, og dersom de følger opp sine tradisjoner, så har Saez nå ledet Spania for siste gang.

For Portugal kan festen begynne, og det vil nok feires i Lisboas gater til laget går på banen i kvartfinalen. Slaget om den iberiske halvøy er vunnet, og EM-drømmen lever fortsatt.

Og helten?

Det er Nuno Gomes.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar