RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TIL VM: Cristiano Ronaldo tegnet seg ikke på scoringslisten, men kan fortsatt feire direkte kvalifisering til neste års VM.
TIL VM: Cristiano Ronaldo tegnet seg ikke på scoringslisten, men kan fortsatt feire direkte kvalifisering til neste års VM. Foto: Jose Manuel Ribeiro (AFP)

Portugal og Cristiano Ronaldo er klare for Russland-VM

Vant «gruppefinalen» og er klare for sitt femte strake VM.

PORTUGAL - SVEITS 2-0

Cristiano Ronaldo og Portugal kan pustet lettet ut etter at de tok seieren i gruppe B etter 2-0-seieren hjemme mot Sveits. Dermed er de regjerende europamesterne klare for VM i 2018.

Et selvmål av Johan Djourou like før pause, samt scoring av AC Milans André Silva i det 57. minutt gjorde at portugiserne kan juble over en plass i neste sommers VM.

Det virket lenge som Ronaldo & co gikk en frustrerende aften i vente, men da Djourou, på uheldig vis, klarte å løpe Eliseus innlegg i eget mål, så åpnet spillet seg mer og mer.

Les mer: Martin Ødegaard storspilte foran øynene på Lagerbäck

I den andre omgangen viste portugiserne ingen nåde, og da Bernardo Silva åpnet hele Sveits-forsvaret med en pasning som fant André Silva på bakerste stolpe, så var det meste gjort.

Ronaldo kunne tangert Robert Lewandowski (16 mål totalt denne kvalifiseringen) på toppen av toppscorerlisten i VM-kvalifiseringen, men maktet ikke å overliste keeper Yann Sommer denne kvelden.

I det 78. minutt lurte Portugal-kapteinen den sveitsiske offside-fella, men klarte ikke å komme seg rundt keeper Sommer. Dermed stoppet Ronaldo på «kun» 15 scoringer denne kvalifiseringen.

Portugal er klare for sitt femte strake verdensmesterskap. Bronsevinneren fra VM i 1966 har vært med i alle mesterskapene siden Japan og Sør-Korea var vertsskap i 2002.

For Sveits' del må de nå ut i playoff. De har vært med i tre siste verdensmesterskapene.

Disse lagene er kvalifisert for VM i 2018 per 10.oktober 2017:

Europa:
Russland (vertsnasjon)
Belgia
Tyskland
England
Spania
Polen
Island
Serbia
Frankrike
Portugal

Sør-Amerika:
Brasil

Nord- og Mellom-Amerika:
México
Costa Rica

Afrika:
Nigeria
Egypt

Asia:
Iran
Japan
Sør-Korea
Saudi Arabia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere