PORTUGAL – URUGUAY 2-0:

DOHA (Nettavisen): Portugals store superstjerne fikk kritikk av Åge Hareide for både å løpe for lite og være for jålete før pause, men etter 54 minutter lurte han inne i boksen da Bruno Fernandes svingte inn et innlegg.

Les også: NRKs kommentator etter bane­storming: – ⁠ Det kan vi like

Ronaldo steg til værs og så ut til å få en hårtupp på ballen, før han jublet som besatt for scoringen som til slutt var med på å sikre portugiserne en plass i VMs åttedelsfinale.

Etter hvert som reprisene rullet over skjermen ble det imidlertid klarere og klarere at Ronaldo aldri var bortpå ballen og at innlegget fra Fernandes gikk rett i mål.

Et drøyt minutt etter at feiringen var overstått ble det også annonsert over speakeranlegget her i Doha at Fernandes er blitt kreditert scoringen.

Ronaldo fikk tydeligvis med seg både speakerens melding og grafikken på storskjermen, for 37-åringen begynte å le etter å ha funnet ut at han ble «snytt» for sin niende VM-scoring i karrieren.

– Stadion har gitt målet til Ronaldo på storskjermen. Ronaldo så det og begynte å le (kanskje av lyden fordi han ble fratatt målet), skrev ESPN-reporter Mark Ogden på Twitter fra sin tribuneplass sammen med Nettavisen på Lusail Stadium.

Portugal-trener Fernando Santos vil ikke gå i dybden rundt hvem han tenker burde bli kreditert scoringen, eller om Ronaldo sa noe om det etter å ha blitt byttet ut underveis i den andre omgangen

– Han spilte en veldig god kamp. Hele laget spilte veldig bra, sier den rutinerte treneren på spørsmål fra VG under pressekonferansen etter kampen.

Les også: Da Omdal åpnet postkassen, så han forsøket på bestikkelse med egne øyne

For Fernandes, som var lagkamerat med Ronaldo inntil nylig, var scoringen VMs første, men han fikk se Uruguay virkelig ta over showet etter lederscoringen.

Etter å ha kastet inn Luis Suárez begynte virkelig de hvitkledde å skape sjanser, og 35-åringen kom til en stor sjanse inne i feltet etter 78 minutter. Avslutningen fra skrått hold smalt imidlertid i feil side av nettveggen, og heller ikke lagkamerat Giorgian De Arrascaeta maktet å overliste Diogo Costa i Portugal-målet like etter.

På overtid fikk portugiserne straffespark etter en hands inne i Uruguay-feltet. Ronaldo, som normalt ville tatt straffesparket, var på det tidspunktet allerede byttet ut, men Fernandes var iskald fra elleve meter.

Manchester United-spilleren hoppet i tilløpet, sendte Sergio Rochet til den ene siden og trillet ballen i den andre til 2–0 og game, set, match.

Portugal er nå klare for åttedelsfinalen i VM før siste kamp mot Sør-Korea. Så lenge Ronaldo og hans lagkamerater får med seg ett poeng mot sørkoreanerne, er de også sikret gruppeseieren.