Sveits rundt ble søndag avsluttet med en tøff fjelltempo opp Flumserberg. Det ble en melkesyrefest for sammenlagtfavorittene, og Rui Costa (Movistar) viste seg sterkest.

Hjemmehåpet Mathias Frank (BMC Racing Team) ledet rittet før søndagens avslutning, men med 19.-plass 1'56 bak Costa står portugiseren igjen som sammenlagtvinner.

- Det var en perfekt dag. Jeg hadde en stor mulighet til å vinne rittet, og jeg klarte det, sa Costa i seiersintervjuet.

Tempoetappen besto av 17 flate kilometer før den ble avsluttet med ti kilometer med en gjennomsnittlig stigning på ni prosent. Det var i klatringen Costa avgjorde rittet.

26-åringen vant også etappen 21 sekunder foran Tanel Kangert (Astana) og 28 sekunder foran Bauke Mollema (Blanco Pro Cycling Team).

Frank var til slutt sjanseløs mot portugiseren, selv om han var den virtuelle lederen av rittet med bare ti kilometer igjen. Sveitseren raste med det utenfor pallen i sammendraget og måtte ta til takke med femteplass.

Portugiseren forsvarte dermed fjorårets sammenlagtseier i samme ritt.

- Det er fantastisk å vinne rittet to år på rad, særlig etter fredagens etappeseier, fortalte 26-åringen.

Topp to i sammendraget ble endret på avslutningsdagen med utslagene den tøffe tempoetappen ga. Mollemas tredjeplass på etappen førte ham opp på andreplass i sammendraget, foran Roman Kreuziger (Team Saxo-Tinkoff), som beholdt tredjeplassen sammenlagt med sjuendeplass på fjelltempoen, ett minutt bak Costa.

Alexander Kristoff (Katjusja), Lars Petter Nordhaug (Blanco Pro Cycling Team) og Gabriel Rasch (Sky Procycling) var de norske rytterne som deltok i rittet. Kristoff tok sin første seier i verdenstouren da han på den femte etappen beseiret Peter Sagan (Cannondale)

Les også: - Min største seier

Resultater:
1. Rui Costa (Movistar) 51'56
2. Tanel Kangert (Astana) + 21
3. Bauke Mollema (Blanco Pro Cycling Team) + 29
4. Jean-Cristophe Péraud (Ag2r) + 42
5. Andrey Amador (Movistar) + 43
(...)
49. Alexander Kristoff (Katjusja) + 4'02
85. Gabriel Rasch (Sky Procycling) + 6'40
117. Lars Petter Nordhaug (Blanco Pro Cycling Team) + 9'06

Sammenlagt:
1. Rui Costa (Movistar) 31'08'11
2. Bauke Mollema (Blanco Pro Cycling Team) + 1'02
3. Roman Kreuziger (Team Saxo-Tinkoff) + 1'10
4. Thibaut Pinot (FDJ) + 1'26
5. Mathias Frank (BMC Racing Team) + 1'43
(...)
27. Lars Petter Nordhaug (Blanco Pro Cycling Team) + 17'39
85. Gabriel Rasch (Sky Procycling) + 51'53
111. Alexander Kristoff (Katjusja) 1'06'54