Rui Costa hadde en meget god sesong i år, med etappeseier i Tour de France og triumf i GP de Montreal.

Dette har gjort underverker for selvtilliten til portugiseren.

- Jeg vil klassifisere meg som en komplett rytter, som kan vinne nesten hvor som helst, uansett felt, sier Movistar-rytteren til cyclismactu.

Neste sesong får portugiseren besøk av Alejandro Valverde i Movistar, et gjensyn han ser frem mot, selv om det betyr at han vil få færre sjanser selv.

- Ankomsten til Valverde er en veldig god ting for laget. Det er en aggressiv rytter, som har en vinnende kultur. Han vil åpenbart bli vår absolutte leder i mange ritt, og jeg vil elske å kjøre med han og hjelpe han.

26-åringen kjørte alle Ardenner-klassikerne denne sesongen, men resultatlistene viser at han ikke fullførte noen av dem. Det betyr imidlertid ikke at han ikke har tro på suksess i de kuperte klassikerne på vårparten.

- Jeg vil satse mer på klassikerne, der hvor jeg i år satset på enukersritt. Jeg håper på gode prestasjoner. Jeg vet at jeg kan konkurrere med de beste, det har jeg bevist i år, men jeg har fortsatt mye å lære, sier Costa og legger til at han kanskje kjører Giro d’Italia.

Årets høydepunkt for Costa kom på den åttende etappen under Tour de France. Han satt med i bruddet, men så ut til å bli hentet av Alexandre Vinokourov helt på slutten. Portugiseren holdt imidlertid unna helt til mål.

- Det er vanskelig å beskrive den følelsen, men det er klart det var et magisk øyeblikk. Jeg vil alltid huske da jeg gikk opp på podiet, og mottok hyllesten fra publikummet, det er uforglemmelig. Jeg har fortsatt frysninger. Det er min beste prestasjon hittil i karrieren.