Eusebio Unzue offentliggjorde denne uka at Rui Costa ikke fikk fornyet sin kontrakt hos Caisse d'Epargne.

Rapporter i portugisiske medier forteller hvorfor: 24-åringen testet positivt for methylhexaneamine under det portugisiske mesterskapet den 25. juni. Rytteren, som ikke har konkurrert siden La Grande Boucle i Paris én måned senere, har blitt suspendert som en følge av testen.

Også broren, Mario, har testet positivt.

Tradisjonen tro bedyrer rytterne sin uskyld. Denne gangen via sin egen Facebook-profil, skriver nettstedet rtp.pt:

- Vi inntok et kosttilskudd som inneholdt det forbudte stoffet. Det var ingenting vi gjorde med hensikt for å dope oss. Vi håper å bli møtt med forståelse og at rettferdigheten seirer i denne saken, skrev duoen.

Methylhexanemine ble oppført på WADAs liste over forbudte preparater foran denne sesongen. Flere utøvere som har konkurrert innenfor forskjellige grener under samveldelekene i India, har også blitt tatt for dette stoffet.

Som førsteårsproff vant Rui Costa «Fire dagers i Dunkerque» og ble nummer 13 sammenlagt i Tour de Suisse. Denn sesongen vant han Trofeo Deia, den 8. etappen i Tour de Suisse og det portugisiske tempomesterskapet.

Costa pådro seg også en del oppmerksomhet da han havnet i nevekamp mot Carlos Barredo under sommerens Tour de France. 24-åringen skal da ha sendt en albue i magen på Quick Step-rytteren underveis på etappen. Etter målgang fikk spanjolen sin henv, da han angrep Caisse d'Epargne-rytteren med et sykkelhjul!

Les mer om den saken her!