RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positive til ny OL-søknad

Foto: Erik Johansen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Idrettskretsene er optimistiske med tanke på å få vinterlekene til Norge i 2022.

Oslo (NTB-Per-Kristian Eriksen): Idrettskretsene er positive til en ny norsk OL-søknad om å få vinterlekene i 2022. Da 18 av 19 kretser var i møte med idrettsforbundet tirsdag, var det bare Troms idrettskrets som var negativ.

- Jeg vil si at tilbakemeldingene vi fikk var overraskende positive. Stemningen var like positiv som på det møtet vi hadde med alle særforbundene. Vi fikk ros for prosessen som har vært ført fram til nå, og vi fikk et klart råd om å gå videre med søknaden, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB etter tirsdagens møte.

Alt tyder på at idrettsstyret torsdag kommer til å vedta å innkalle til et ekstraordinært idrettsting den første helgen i juni, og der kommer saken om å gå inn for en ny norsk OL-søknad til å bli fremmet.

Idrettsstyret kan ikke alene avgjøre om Norge og Oslo skal være kandidat til OL i 2022. Det er en sak idrettstinget må ta stilling til.

- Da vi startet denne prosessen ble jeg spurt av, blant andre NTB, om hvilken oppslutning som ville være nødvendig for å gå inn for en slik søknad. Den gangen svarte jeg at støtten måtte være stor, og jeg antydet 60 prosent. Det ser nå ut som om denne saken kommer til å bli vedtatt med god margin i forhold til det tallet, sa Rognlien tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere