RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positive til OL-anleggene i Tromsø

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Etter to dager med befaring av mulige OL-arenaer i Tromsø - med styringsgruppas leder Tor Lægreid (bildet) i spissen - satt lovordene løst hos representantene for vintersærforbundene. Ingen har innvendinger mot arenaplanene.

Både anleggene som lå i den nasjonale søknaden fra Tromsø og alternativene, har vært besøkt denne uken. Størst oppmerksomhet har det vært rundt jakten på en ny utfor- og super-G arena etter at Tromsdalstinden er uaktuell. I løpet av Tromsø-besøket har også ishockeyforbundet flagget at deres skepsis til Tromsø-OL i 2014 nå er et tilbakelagt stadium.

Utfor-trasé
Alpintekspertene Asle Bergstrøm og Svein Mundal har blant annet sett på Lille Blåmannen over Håkøyotn, Fagerfjell over Ramfjord, Stormheimfjellet overfor Breivikeidet og Blåtinden overfor Balsfjord.

- Alpintekspertene har slått fast at det finnes gode alternativer til Tromsdalstinden. De er ikke kommet så langt som å peke på at dette er det beste alternativet. Å finne utfor og super-G trassè er en lang og omstendig prosess, sier tidligere idrettspresident Arne Myhrvold, som har hovedansvar for å promotere den internasjonale søknaden dersom Stortinget til høsten gir statsgaranti til Tromsø 2014.

Viktig kontakt
Myhrvold sitter også i IOKs koordinasjonskomite for Torino-lekene i 2006.

- To år før lekene skal starte i Italia understrekes det stadig vekk at kontakten mellom organisasjonskomiteen og idretten er for dårlig. I Tromsø er denne kontakten allerede på plass ti år før det er aktuelt å arrangere lekene. Dette har stor betydning framover, sier Myhrvold.

De viktige utfor og super-G arenaene vil uansett nå måtte ligge lengre fra Tromsø sentrum. Myhrvold understreker overfor NTB at dette ikke vil rokke ved ett av de viktigste Tromsø-argumentene, at Ishavsbyen kan være i stand til å arrangere de mest kompakte vinterlekene noen gang.

Står ved lag

I tillegg til vintersærforbundene har også ekspertgruppen som i fjor høst vurderte anleggene i Tromsø-søknaden vært med på den nye runden med anleggsbefaring. Den gang konkluderte de med at Tromsø har egnede arenamuligheter for alle øvelsene.

- Vi kan nå slå fast at det vi gjorde i fjor holdt mål. Konklusjonene fra den gang i hovedsak står ved lag, sier langrennsekspert Hermod Bjørkestøl.

Minimere risiko
Lederen for styringsgruppa for Tromsø 2014, Tor Lægreid, er fornøyd med tilbakemeldingene fra idrettsforbundene. Hovedsaken for OL-komiteen denne våren er å gi Idrettsstyret svar på de fire spørsmålene til søknaden om innkvartering, tidspunkt for arrangementet, transport og etterbruk.

- Vår ambisjon er ikke bare å ha svar på de fire spørsmålene fra Idrettsstyret. Vi skal levere mer enn det, og gjøre vårt til å redusere risikoen for det vedtaket Stortinget skal ta om en statsgaranti, sier Lægreid.
(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere