*Nettavisen* Sport.

Potensiell gullfeiring ble til viruskaos for Liverpool

HVA SKJER? I dag kunne Jürgen Klopp og Liverpool feiret ligagullet.

HVA SKJER? I dag kunne Jürgen Klopp og Liverpool feiret ligagullet. Foto: Darren Staples (Pa Photos)

Liverpool kunne sikret den etterlengtede Premier League-tittelen mandag. I stedet er den mulige seiersfesten byttet ut med usikkerhet og virustrøbbel.

16.03.20 09:45

Før situasjonen rundt koronaviruset satte en stopper for Premier League-fotballen i overskuelig framtid, lå mandagens kamp mot byrivalen Everton an til å bli en mulig gullfest for Liverpool.

Dersom Manchester City hadde tapt for Burnley lørdag, kunne Liverpool sikret sitt første PL-trofé med seier i byderbyet.

Nå truer i stedet muligheten for at hele sesongen kan bli annullert på grunn av virusfrykt. Annullering ble foreslått av West Hams viseformann Karren Brady lørdag.

– Hva om serien ikke kan spilles ferdig? Det eneste rettferdige og fornuftige vil da være å annullere hele sesongen, mente Brady.

LIVE: Koronaviruset gir massive konsekvenser for idretten

Urettferdig

Det hadde vært urettferdig overfor Liverpool, mener Brightons administrerende direktør Paul Barber, som likevel sliter med å finne rettferdige løsninger på saken.

– Alle i fotballen setter pris på hvilken fantastisk sesong (Liverpool) har hatt og hvilket herlig lag det er, fortalte Brighton-direktøren til BBC og fortsatte:

– Men samtidig hadde det være urettferdig om lag rykket ned når det fortsatt er åtte, ni, ti kamper igjen å spille i Premier League.

I likhet med West Ham sliter Brighton i bunnsjiktet av tabellen, og poenget til Barber om at lagene har ulikt antall kamper igjen kan også gjøre saken enda mer komplisert.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Sheffield United har én kamp til gode på lagene rundt dem på tabellen, og skulle de vinne den ekstra hengekampen mot bunnlaget Aston Villa, hadde laget krøpet opp på 5.-plassen som kan sikre spill i mesterligaen, ettersom Manchester City er blitt utestengt fra turneringen.

- Katastrofalt

Den anerkjente sportsadvokaten, Richard Cramer, er også usikker på hvordan Premier League best burde gå frem for å løse denne utfordringen. Advokaten mener ligaen fortsatt kan ferdigspilles før sommeren, men legger til grunn at at ting sparkes i gang igjen i april.

Og det er det ingen garanti for at skjer.

- Hvis vi nå må vente til mai eller juni - noe som ser sannsynlig ut i skrivende stund, så tror jeg det blir som med verdenskrigene, at sesongen bare avlyses og så starter de på nytt igjen, siteres advokaten på av The Mirror.

Og han legger til:

- Det er åpenbart katastrofalt for lag som Leeds og West Brom, som er på randen av opprykk. Det samme kan man si om Liverpool, åpenbart. Det er ingen ideell situasjon, men til syvende og sist må lagene ta stilling til hva majoriteten ønsker.

Klikk på bildet for å forstørre. STENGTE ARENAER: Premier League er utsatt på grunn av utbruddet av koronaviruset.

STENGTE ARENAER: Premier League er utsatt på grunn av utbruddet av koronaviruset. Foto: Steven Paston (Pa Photos)

Helsa først

Uansett hva Premier League måtte bestemme seg for, har Liverpool-manager Jürgen Klopp uttalt at hva som enn skjer med fotballen, er det langt ifra den viktigste problemstillingen akkurat nå.

– I dag er ikke fotball og fotballkamper så veldig viktig i det hele tatt. Hvis det er et valg mellom fotball og det beste for samfunnet, er det ingen konkurranse, sa Klopp i en uttalelse fredag.

Liverpool-trenerens melding ble satt pris på av generaldirektøren i Verdens helseorganisasjon (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Han takket tyskeren for det «sterke budskapet».

Les også: Grêmio gikk på banen med ansiktsmasker i protest

Torsdag vil planene for gjennomføring av Premier League-sesongen bli diskutert på et krisemøte. Der vil det også bli tatt opp hva som skjer dersom man ikke får spilt ferdig sesongen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag