RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pound varsler nytt dopingsjokk


NYE SJOKK: Dick Pound varsler.
NYE SJOKK: Dick Pound varsler. Foto: Dave Chidley (Ap / NTB scanpix)
Flere skandaler under opprulling.

Neste del av rapporten om doping i friidretten vil være enda mer eksplosiv enn den forrige, sier mannen bak rapporten, Dick Pound.

Han har ledet den uavhengige kommisjonen som på oppdrag fra Verdens Antidopingbyrå (WADA) har avslørt omfattende doping og korrupsjon i russisk friidrett. Utvalgets rapport, som kom tidligere denne måneden, sendte sjokkbølger gjennom friidrettsverdenen og anbefalte at det russiske friidrettsforbundet utestenges.

Men det kommer mer, varsler Pound i et intervju med den engelske avisen The Independent. Trolig slipper kommisjonen sin neste rapport om korrupsjon og juks i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i januar neste år.

- Når vi slipper denne informasjonen, vil det komme en «wow-faktor». Folk vil si «hvordan kunne dette skje?». Den viser et fullstendig svik mot det lederne i idretten burde drive med, sier den tidligere WADA-sjefen.

Han legger til at han håper den neste rapporten vil har så stor påvirkningskraft at det vil gi støtte til antidopingbevegelsen, og på den måten større finansiering av flere granskinger.

- Vi snur steinene som folk ikke ønsker snudd. Det kan være starten på noe bra, fortsetter Pound.

I det samme intervjuet sier han også at han tror doping i idretten aldri kan bli helt utryddet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere