Gå til sidens hovedinnhold

Povetkin fortsatt ubeseiret

Russeren Alexander Povetkin beholdt WBA-beltet sitt.

Russeren Alexander Povetkin stoppet den tidligere tungvektsmesteren Hasim Rahman i annen runde i en VM-kamp i boksing lørdag kveld og beholdt WBA-beltet sitt.

Dermed er 33 år gamle Povetkin, som bokser for Sauerland-stallen i Tyskland, fortsatt ubeseiret etter 25 kamper som profesjonell. 18 av seirene hans er kommet på knockout.

Rahman, som var verdensmester i 2001 etter sensasjonelt å ha stoppet briten Lennox Lewis i femte runde i en VM-kamp den gangen, var bare en skygge av seg selv. Han gikk på karrierens åttende nederlag på 49 kamper.

Povetkin ble verdensmester første gang i 2008 da han slo usbekeren Ruslan Tsjegajev. Han har senere forsvart tittelen mot både Cedric Boswell og Marco Huck før lørdagens svært lette seier.

Amerikaneren Rahman var på høyden av sin karriere med seieren over Lennox Lewis. Han var mester i sju måneder. Da møtte han Lewis i returoppgjør og ble slått knockout allerede i den fjerde runden. Etter det har Rahman ikke klart å komme tilbake på toppen igjen.

Han fikk sjansen mot Vladimir Klitsjko i 2008, men var sjanseløs i kampen i Mannheim, der VM-titlene i IBF, WBO og IBO var i spill. (©NTB)

Kommentarer til denne saken