RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Powell likevel til VM

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Sprintstjernen og fire andre jamaicanske utøvere kan puste lettet ut.

Det jamaicanske friidrettsforbundet ba det internasjonale forbundet om å stryke fem av landets utøvere fra deltakerlisten i VM, meldte Reuters onsdag ettermiddag.

Mesterskapet i Berlin risikerte dermed å miste en av sine største profiler, nemlig Asafa Powell, verdens nest raskeste mann gjennom alle tider.

Nyheten om at sprinteren kunne gå glipp av VM ble allerede omtalt mandag. Da ble det spekulert i at det jamaicanske forbundet truet med startnekt, fordi utøverne ikke møtte opp på trening sammen med resten av laget i Berlin. De fem skal i stedet ha trent i Italia sammen med sin egen klubbtrener.

Ifølge Reuters er det Powells agent, Paul Doyle, som via e-post hadde fått beskjed om at forbundet hadde bestemt seg for å stryke Powell, Shelly-Ann Fraser, Melaine Walker, Brigitte Foster-Hylton og Shericka Williams fra deltakerlisten.

- Vi visste ikke at leiren var obligatorisk. Vi bestemte oss for å gjøre noen endringer i år. Jeg regner med at det er det som har skapt alle problemene, forklarte Powell.

Noen timer senere kom kontrabeskjeden.

- Jeg har fått beskjed om at dette har gått i orden og er selvsagt superlettet. Nå har det jamaicanske forbundet gitt seg og alle utøverne får delta, sier Paul Doyle til NRK.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere