*Nettavisen* Sport.

Pozzato, Gilbert og Stake Laengen

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

- Jeg tar ikke med autografblokka, varsler det norske U23-håpet.

27.09.10 10:06

Natt til søndag havner ungguttene Vegard Robinson Bugge, Øystein og Vegard Stake Laengen i råflott selskap.

Både sykkelproffer og U23-ryttere er nemlig invitert til Herald Sun World Cycling Classic Ballarat (!) natt til søndag, norsk tid.

Hushovd: - Jeg har fem VM-sjanser igjen

Dermed får trioen måle krefter mot stjerner som Philippe Gilbert, Sylvain Chavanel, Marzio Bruseghin, Filippo Pozzato, Janez Brajkovic, Edvald Boasson Hagen og sannsynligvis Thor Hushovd.

- Det er selvsagt både spennende og interessant å kjøre mot så mange proffer. Det er et ritt som får mye oppmerksomhet her nede, men når det først er i gang – kommer jeg nok ikke til å tenke så mye over hvem jeg kjører mot, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Målte krefter mot Lance
- Har du prøvd deg mot lignende motstand tidligere?

- Jeg kjørte Irland rundt i fjor med blant annet Lance Armstrong, så det er vel det nærmeste. Jeg forventer at rittet holder høyt nivå og at det blir høy fart. Det blir nok vanskelig å henge med, men jeg kommer til å prøve å kjøre for et godt resultat der, også.

- Du tar ikke med autografblokka?

- Hehe, nei, jeg gjør nok ikke det. Det er helt sikkert andre som har gjort det tidligere, men jeg er ikke så opptatt av hvem jeg kjører mot. Jeg har ikke andre ryttere som store forbilder. Jeg ser med på dem som konkurrenter – i hvert fall når løpet starter.

Satte italienerne på plass
Vegard Stake Laengen viste at han var i godt slag da ha nylig vant etapperittet Giro del Friuli sammenlagt.

21-åringen svarer slik på spørsmålet om hva slag løpsutvikling han ønsker seg neste fredag. Da går VM-fellesstarten for U23-rytterne.

Les også: Møt de utrolige VM-tvillingene

- For å få et toppresultat, er jeg nok avhengig av at løpet blir hardt og at det skiller mye underveis. Eventuelt må jeg sitte i et avgjørende brudd. Jeg er ikke god nok i avslutningen til å vinne et slikt løp på andre måter, erkjenner han.

- Du viste i Italia av formen din er god?

- Den er bra. Jeg håper at jeg skal bli enda bedre fram mot fredag. Jeg er litt usikker på kroppen etter en såpass lang flyreise, men jeg håper det blir bra. Jeg får de første indikasjonene søndag, men det er fortsatt nok tid igjen til å gjøre små justeringer.

- Jeg fikk prøve meg mot flere av det italienske U23-rytterne under Friuli, så jeg har et håp om å ende et godt stykke opp på resultatlista, avslutter Team Joker Bianchi-rytteren.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.