*Nettavisen* Sport.

Prahl drømmer om seriegull

Tom Prahl skrev mandag under som Vikings nye trener.

24.10.05 15:44

Svensken landet i Stavanger mandag formiddag, og skrev senere under på en kontrakt som kan vare ut 2009-sesongen. Kontrakten er på to år. Samtidig er det en opsjon på ytterligere to år. Han overtar som Viking-trener allerede i januar. Det betyr at Roy Hodgson likevel ikke fortsetter til sommeren.

Vikings valg av Prahl ble kjent allerede før helga. Da meldte den svenske avisa Expressen at Prahl hadde blitt enig om en kontrakt med Viking under et hemmelig møte i København.

Det stemte.

- Det var litt dumt å holde det hemmelig når folk likevel visste det, sa Prahl mandag.

Likevel måtte de ta hensyn til svenskens arbeidsgiver, Malmö FF. Dagen etter fulgte Expressen på med at svensken ville få en årslønn på 2,4 millioner kroner hos siddisene. Det ble ingen prat om penger på mandagens pressekonferanse, men Prahl, som har vunnet gull eller rykket opp i alle klubber han har vært i, ønsker det samme i Norge - gull.

- Jeg ser frem til å trene en klubb som Viking. Det er en av de fire største i Norge, gode tradisjoner, nytt stadion og alle muligheter for å komme seg opp og vinne medalje eller seriemesterskap, sier Prahl ifølge TV 2 Sporten.

Prahl erstatter en av sine forbilder - Roy Hodgson. Byttet skjer allerede i januar.

- Det er naturlig at Tom overtar 1. januar. Da får han bedre tid til å forberede seg, og hente nye spillere, sier Hodgson.

Han overtar selv det finske landslaget på samme tidspunkt.

Tom Prahl
56 år
Tre seriegull i Sverige:
1997, 2000, 2004.
Har vært trener i Allsvenskan siden 1992.

Les om Prahls suksesskarriere her. Alt han har tatt i, er blitt til gull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag