*Nettavisen* Sport.

Praktmål reddet Rosenborg

LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Med en perle av et frispark knappe kvarteret før slutt sikret Ståle Stensaas Rosenborg tre velfortjente Royal Leauge-poeng.

12.02.05 19:39

ROSENBORG - ESBJERG 1-0: – Endelig fikk jeg lønn for strevet. Dette målet ligger det mye trening bak, sier RBK-backen til TV 2 Nettavisen.

Når Rosenborg-spillerne har ruslet i garderoben etter treningsøktene denne vinteren, har det stått en spiller, en sekk baller og en ”pappmur” igjen på matta.

- Jeg har øvd og øvd på dette frisparket de siste månedene. Hundrevis av baller har jeg fyrt av gårde etter treningene i desember og i januar. Utrolig artig at jeg fikk lønn for strevet allerede i den første kampen i år der det deles ut poeng, smiler Rosenborg-veteranen, som leverte en scoring i ”Becham-klassen” mot Esbjerg. Fra 20 meter slo han en banan danskenes keeper var totalt sjanseløs på.

- Stort bedre kan det ikke gjøres
- Ikke for å skryte, men stort bedre kan det ikke gjøres. Skal levere flere av samme typen utover våren og sommeren, lover landslagsbacken, som i likhet med resten av laget løftet seg mange hakk etter en rekke svake kamper de siste ukene. Det eneste skåret i gleden er at seieren ikke ble større etter konstant press i 90 minutter.

- Det hjelper godt på selvtilliten å vinne en fotballkamp av betydning igjen. Selv om det fortsatt er litt sand i maskineriet, viser vi at laget er i rute. Det skal Vålerenga få erfare allerede på torsdag, sier en fornøyd Ståle Stensaas.

- På rett spor igjen
Fornøyd med seieren og med lagets innsats er også Per Joar Hansen. Seieren mot det danske topplaget gjør godt for en Rosenborg-trener om har måttet forklare den ene nesestyveren etter den andre de siste par månedene.

- Vi er på rett spor igjen. Spillet begynner å fungere, i tillegg til at guttene står på hardt hele kampen. Det liker jeg, sier han og medgir at full pott i årets første kamp på Lerkendal er viktig.

- Rikelig med tid
- Vi har fortsatt mye å jobbe med både offensivt og defensivt. Men det er tross alt bare februar og vi har rikelig med tid til å finjustere formasjonene fram mot seriestart. Dessuten må vi nok trene en god del på avslutninger. Nok en gang sløser vi bort alt for mange feite målsjanser, sier RBK-bossen, som bedyrer at rekken av dårlige treningskamper ikke har tatt fra ham nattesøvnen.

- Vi er trygge på at det vi gjør vil gi resultater. Treningsoppgjør midtvinters med et halvt dusin sentrale spillere ute på grunn av skade, går det ikke an å legge særlig vekt på. Nå er de aller fleste spillerne snart klare for innsats igjen og dermed blir det en annen dans. Vi gleder oss allerede til møtet med Kjetil Rekdal & Co. Tror det kan bli skikkelig artig til uka, smiler Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.