JERV - SANDEFJORD 1-2:

Med hjemmeseier til Jerv hadde lagene stått med like mange poeng etter Eliteseriens 14 runde. En viktig kamp for begge lag på nedre halvdel ventet i sommerheten i Grimstad.

Jerv og Simsir ropte på straffe etter bare fem minutter. Dommer Tom Harald Hagen lot spillet gå videre og mente Singh stod stille istedenfor en obstruksjon på Jerv-vingen.

Sandefjord åpnet kampen best og hadde flere sjanser enn de gulkledde gjennom første omgang. Og ved et par tilfeller ble Sandefjord servert pasninger fra Jerv-keeperen og forsvarerne deres, men de rødkledde klarte ikke å sette ballen i mål.

Jerv stod med null skudd på mål etter 45 minutter. Deres største sjanse var da Sandefjords stopper, Jesper Taaje, nesten klarerte i eget nett.

Det var altså en mål- og sjansefattig omgang. Christian Gauseth, tidligere Eliteserie-spiller og nå kommentator og ekspert i Discovery, var ikke imponert over intensiteten og nivået til begge lagene.

To helt ulike omganger

Andre omgang så derimot ut til å være en annen kamp og viste seg å bli en langt mer fartsfylt og intens omgang enn den første.

Jerv åpnet andre halvdel friskt og scoret kampens første mål fem minutter ut i omgangen etter flott angrepsspill og forarbeid.

Aral Simsir driblet seg fri på midtbanen før han slo en strålende pasning til Felix Schröter. Spissen tok med seg ballen forbi Sandefjord-keeperen, men vinkelen ble for skrå til å avslutte selv. Istedenfor sentret han heller ballen til en klar og målkåt Amadou Diallo som sikkert åpnet målkontoen for årets sesong.

Sandefjords kaptein Harmeet Singh måtte gå ut med skade på tampen av første omgang. Inn for han kom Lars Markmanrud inn. Innbytteren reduserte fem minutter etter Jervs scoring med en kanonscoring av et skudd. 21-åringen skrudde ballen i krysset fra rundt 25 meter.

Dommer i sentrum

Like etter ropte Simsir og Jerv på straffe nok en gang. Igjen valgte Hagen å la spillet gå videre. Etter å ha sett TV-bildene konkluderte kommentator og ekspert Gauseth at det var en soleklar feil og at et straffespark skulle vært gitt. Simsir ble liggende på bakken og var kraftig irritert på dommeren.

Hagen kom etter hvert mye i sentrum da Sandefjord også ønsket straffe. Sandefjords Kurtovic mener han ble holdt nok av Kolskogen til å få straffespark, det var derimot Hagen uenig i.

Ved 77 spilte minutter fikk Sandefjord tildelt frispark på ca. 25 meter. Quint Jansen sendte de rødkledde i ledelsen med et glitrende og knallhardt frispark. Det spørs om ikke keeper Øvretveit burde tatt skuddet, men uansett et knallhardt og godt skudd av midtstopperen.

På slutten av kampen hadde Fernandes en stor mulighet til å redusere. Vingen gjorde alt riktig helt til avslutningen som gikk like utenfor mål.

Sandefjord vant til slutt fortjent 1-2 med 5-12 i skudd. Sandefjord hadde blant annet to skudd i stengene i løpet av andre omgang og var nære på å øke ledelsen.