Gå til sidens hovedinnhold

Preget av bestemors bortgang

Petter Northug ville droppe lanseringen av sin egen bok.

TRONDHEIM (Nettavisen): Onsdag formiddag ble «Jakten på dyret» lansert på Rica Nidelven Hotell.

Og det var forfatter Otto Ulseth som tok seg av snakkingen. Mannen boka handler om – Petter Northug jr. (24) – møtte opp. Men nokså motvillig, og uten å ville svare på spørsmål fra pressen.

Han er preget av farmor Livs bortgang, to dager etter begravelsen.

- Det var meningen at han skulle svare på spørsmål. Men han ringte meg i går kveld og sa at han fortsatt hadde begravelsen i kroppen. Han følte seg ikke vel med å møte pressen, og ville helst slippe å komme, sier pappa og manager John Northug til Nettavisen.

- Han er jo vokst opp med besteforeldrene boende bare 50 meter unna, og var nært knyttet til dem, poengterer han.

- Dårlig til å lese ...
Hovedpersonen svarte riktig nok på noen spørsmål fra forfatteren – og røpet blant annet at han ikke har noen umiddelbare planer om å lese boka.

- Framsida ser bra ut, den, men jeg har ikke lest et ord. Jeg er så dårlig til å lese, vet du. Men bildene skal jeg se på, sa Northug med et smil, og la til:

- Jeg kommer sikkert til å se litt i den når sesongen er ferdig.

Selve boka – som Nettavisen har skummet igjennom – inneholder for øvrig ingen store sensasjoner. Det har heller ikke vært intensjonen.

Knuste dør med øks
- Jeg har ikke skrevet om figuren Petter Northug. Jeg er blitt kjent med en høflig, litt beskjeden, tilbakeholden gutt fra Framverran som ikke liker å stikke seg fram. Han er grunnleggende litt sjenert – det er den fyren der jeg har prøvd å tegne et bilde av, forteller Ulseth.

Han har beskrevet skikongens oppvekst, og forteller blant annet om det tette forholdet Petter jr. hadde til sine besteforeldre. Så nært knyttet var tre år gamle Petter til besteforeldrene at han heller ikke lot en låst dør stå i veien.

Skal vi tro boka, fant junior fram en øks og knuste vinduet for å komme inn.

Driter i Beitostølen
Omtrent samme taktikk som han om nødvendig bruker i skiløypa, der han knuser det meste som forsøker å yte motstand.

Før Northug forlot torsdagens lansering, svarte han også på spørsmål fra forfatter Ulseth om sesongen som kommer – og det som skal skje på Beitostølen i neste uke.

Akkurat der har imidlertid Northug ingen ambisjoner.

- Alt er lagt opp fram mot VM. Beitostølen driter man i, men jeg ønsker å gå fort i Gällivare helga etterpå, sa Petter Northug.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken