*Nettavisen* Sport.

Preget av Rosenborg-tapet

Spillerne innrømmer at tapet mot Rosenborg forrige helg lå i underbevisstheten. Heldigvis var Thorstein Helstad på hugget.

29.10.06 23:09

Brann-HamKam 2-1

Mjelde sa det som hele Stadion tenkte om det første omgangen - en katastrofe. Og det var på mange måter en katastrofe. Feilpasningene florerte, ingen gikk i taklinger og sjansene uteble. HamKam kjempet for sin tilværelse i tippeligaen og det var fullt fortjent da Abiodun snurret Brann-forsvaret og satte inn 1-0 til HamKam på lagets fjerde store sjanse.

Thorstein viste seg frem
Spillerne var ærlig nok til å innrømme at gulltapet mot Rosenborg forrige helg nok lå i underbevisstheten.

- Det er sikkert det som skjer. Vi var i alle fall ikke på hugget fra start av i dag. Men vi tok sølv og er fornøyd med det. Jeg har aldri fått en medalje før, sier Petter Vaagan Moen som før kampen ble kåret til årets unge spiller av Brann-fansen.

Også Håkon Opdal mener nedturen mot Rosenborg kan ha preget spillerne.

- Det er lett å si at vi ikke var det, men en skal nok ikke utelukke at det skjedde, sier Opdal som slett ikke ble arbeidsledig i den første omgangen. Men heldigvis for ham, spillerne og fansen, var Thorstein Helstad på offensiven i kveld.

I sin første kamp fra start etter overgangen fra Rosenborg, sørget han for balanse i regnskapet like før pause og seiersmålet i det 58.minutt.

- Det var gøy med scoringene - en lettelse, sier Helstad til det store pressekorpset.

- Men vi presterte langt under det nivået vi kan. Før pause presterte vi bare som en og en og fungerte ikke som lag. Vi var vel på 50-60 prosent i den første omgangen, sier Helstad som i år sikret seg både sølv og gull i dag ettersom Rosenborg slo Viking og ble seriemestere.

Mons fikk svaret
Det var mange som undret seg over at Mjelde vraket Robbie Winters til denne kampen til fordel for Helstad. Men Mons visste hva han gjorde.

- Thorstein har hatt det litt kronglete etter overgangen, men har i det siste banket på døren. Og i dag svarer han på tiltale med å bli matchvinner. Bedre kan det ikke bli, sier Mjelde som var lettet over at Brann til slutt klarte å avgjøre kampen.

- Hva sa du egentlig til spillerne i pausen?
- Jeg sa jeg var fryktelig skuffet og fortalte at det vi hadde gjort ikke var godt nok. Det imellom der trenger jeg ikke si, sier Mjelde og smiler.

Spilleren skjønte heldigvis noe av meldingene til sjefen, selv om det var et stort hav fra det vi vet spillerne kan på sitt beste også etter pause.

- Vi spiller en bra 2.omgang. Men det er det som har betegnet oss i hele år. Vi spiller bare én god omgang. Nå må vi jobbe med å være stabil i 90 minutter.

- Hvor viktig var det å få sølvet på hjemmebane?
- Det var utrolig viktig å få sikret sølvet her på hjemmebane. Og jeg er veldig glad for at vi klarte det. Men noe feiring blir det nok ikke, sier ostringen til iBergen.no.

Signerte for gull
Mjelde er kar i sin tale om de kommende sesongene.

Med det mannskapet som Brann har til disposisjon i dag, er det bare gull som betyr noe for Mjelde. Og det er hungeren etter gullet som var en av årsakene til at Mjelde signerte ny kontrakt med Brann denne uken.

- Jeg har to år på meg til å ta gull med dette laget. Klarer jeg ikke det så er jeg ikke den rette mannen til å trene Brann, sier Mjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.