Gå til sidens hovedinnhold

Premier League-gigant skal jobbe i kulissene for å sikre gigantovergang for Haaland: - De kan kuppe han

Flere store medier melder denne uken at Chelsea jobber intenst med å sikre seg Erling Braut Haaland. Tidligere sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen tror London-klubben har en mulighet til å sikre seg 20-åringen i sommer.

Den norske superspissen har lagt bak seg en eventyrlig sesong og endte blant annet opp som toppscorer i Champions League med ti scoringer denne sesongen.

Ryktene om en mulig overgang vekk fra Borussia Dortmund har svirret lenge, men etter at den tyske storklubben sikret Champions League-spill også neste sesong har spekulasjonene roet seg noe.

De aller fleste har slått seg til ro med at Haaland også neste sesong spiller for den tyske klubben i gult og svart, selv om 20-åringen selv ikke virker å ville avvise eller bekrefte noen ting. Fra sommeren 2022 skal Haaland ifølge flere medier også ha en utkjøpsklausul på 75 millioner euro som slår inn.

Denne uken kom det nye rapporter rundt Haalands klubbfremtid. The Telegraph meldte mandag at Chelsea jakter underskriften til den norske spissen og at klubben «jobber bak kulissene for å finne ut om en overgang kan være mulig». Tirsdag skriver samme avis at Haaland skal være interessert i en overgang til klubben, selv om det innebærer at han må vente enda et år på å gjennomføre overgangen.

Les også

Spår endring for Ødegaard i Real Madrid etter Ancelottis inntreden: - Nå tror jeg det er slutt

- Chelsea jobber intenst

Også Viasport-reporter Jan Åge Fjørtoft meldte mandag at de blåkledde ønsker en Haaland-overgang i sommer.

- Chelsea jobber intenst med å sikre seg Erling Haaland. Han anses som spilleren som mangler for at de kan utfordre om Premier League-tittelen neste sesong, skriver Fjørtoft på Twitter.

- Overgangssummen er veldig høy, men det er tro på at det kan løses. Det største hinderet kan bli lønnsstrukturen i Chelsea, skriver Fjørtoft videre.

Nettavisen har vært i kontakt med Fjørtoft i forbindelse med denne saken, men han ønsker ikke å kommentere noe mer utover sin egen Twitter-melding.

Flere store medier har egne rapporter der de refererer til opplysninger om at Chelsea vurderer et stort bud på Haaland. I tillegg til The Telegraph har også The Times og Sky Sports rapportert at London-klubben har Haaland som sin førsteprioritet i sommer. The Telegraph skriver blant annet at Chelsea har utforsket mulighetene om en avtale der Tammy Abraham går motsatt vei.

Også Barcelona, Real Madrid, Manchester City og Manchester United skal følge nøye med på Haalands situasjon.

- Ja, jeg har vel kontrakt i et par fine år der til. Så jeg forholder meg fint til den, uttalte Haaland selv i et intervju med nettopp Fjørtoft i slutten av mai.

Les også

Haaland-tallene som knuser Messi, Ronaldo og Zlatan

- Tror de har en mulighet

Tor-Kristian Karlsen har erfaring fra jobben som sportsdirektør- og speider i flere store klubber i Europa. Han tror Champions League-mesteren har gode muligheter til å sikre seg Haaland.

- Ja, jeg tror det er Chelsea sin mulighet til å kuppe han nå i sommer. Etter tittelen på tampen av sesongen har de forlenget med Thomas Tuchel og det er eufori. Roman Abramovich er selvsagt fornøyd med hvordan hele operasjonen går etter at de byttet trener, sier Karlsen til Nettavisen.

Karlsen bidrar til daglig for ESPN om det som skjer i europeisk fotball. Han mener Chelsea har god tradisjon for å få til overganger litt i det skjulte.

- Om man vet hvordan Abramovich tenker, så skal ingenting være uprøvd. I fjor var alle klubbene i covid-sjokk, men midt oppi det jobbet Chelsea med to-tre store overganger i Timo Werner og Kai Havertz. Sistnevnte var ønsket av alle de største klubbene, sier han.

I tillegg til de to tyskerne signerte også Abramovich blant andre Ben Chilwell, Hakim Ziyech, Thiago Silva og Eduoard Mendy forrige sommer.

- De er veldig flinke til å jobbe i bakgrunnen og lekker ikke så mye som andre klubber. Manchester-klubbene, City og spesielt United er veldig vokale. Chelsea jobber mer langsiktig og har blitt dyktige til å snakke og si de riktige tingene i kulissene. De kan være på i månedsvis og presentere planer.

- Jeg tror også Tuchel er god på å selge inn i ideer. Og hvem vet, kanskje Tore André Flo kan spille inn uten at jeg skal påberope han en rolle. Det virker i hvert fall som han er høyt ansett i Chelsea systemet, sier Karlsen.

Les også

Dortmund-sjef med klar melding om Haalands fremtid

Trekker frem direktøren

Om rapportene om en Chelsea-overgang for Haaland viser seg å bli en realitet, mener Karlsen at en spesifikk person i klubbens ledelse blir svært viktig.

- Marina Granovskaia har vært Abramovich sin nærmeste assistent i over ti år. Hun er veldig rutinert og høster stor respekt i gamet. Direktelinjen til Abramovich er veldig kort og de er veldig operative når det skjer ting, forklarer Karlsen.

Selv om Haaland selv naturlig nok er lite snakkesalig om interesserte klubber har det nå blitt hverdagskost at jærbuen knyttes til de største klubbene i verden ukentlig.

- Alt avhenger av Erling selv. Det kommer an på hvor tålmodig han er og hvor opptatt han er av å håndtere karrieren etter en plan. Det er mulig han har sett seg ut en spesifikk klubb han skal til, men om Chelsea vil ha han så vil de ha ressursene til å hente han, avslutter Karlsen til Nettavisen.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk