Gå til sidens hovedinnhold

Premier League håper stjernene likevel får spille helgens runde

Premier League og FA skal nå være i diskusjoner med FIFA om å få løst floken som inkluderer flere store profiler fra Brasil, Mexico, Chile og Paraguay.

Enkelte Premier League-klubber bestemte seg tidligere i høst for å nekte en rekke spillere å dra på landslagssamling med sine respektive nasjoner, fordi det å reise til såkalt røde land ville bety at disse spillerne måtte sitte i karantene da de kom tilbake til England.

Alle spillere som har vært i røde land og reiser tilbake til England, må automatisk inn i en ti dagers karantene og vil dermed gå glipp av flere kamper med klubblaget.

Dette førte blant annet til at flere brasilianske spillere måtte bli hjemme denne landslagspausen, til stor frustrasjon for det brasilianske forbundet.

De respektive forbundene kontret med å benytte seg av en FIFA-regel, som gjør at spillerne blir blokkert i fem dager fra å spille klubbfotball, noe som har fått konsekvenser for blant andre Leeds, Liverpool og Manchester City.

PL og FIFA i diskusjon om løsning

Både Roberto Firmino, Fabinho, Alisson (alle Liverpool), Ederson, Gabriel Jesus (begge Manchester City), Raphinha (Leeds), Raul Jimenez (Wolves) Miguel Almiron (Newcastle) og Francisco Sierralta (Watford) rammes av de respektive nasjonsforbundene, men nå skal det ha blitt satt i gang prosesser som gir grobunn for håp om spill i Premier League denne helgen likevel.

PL-klubbene skal ikke ha hatt store forhåpninger om å kunne bruke sine stjerner til helgen, men nå virker saken å ha tatt en ny vending.

BBC skriver blant annet at Premier League, FA og FIFA nå er i intense diskusjoner, og at Premier League-sjef Richard Masters skal ha sendt et brev til klubbene hvor han gir uttrykk for at de forsøker å finne en løsning på spillenekten.

Daily Mail skriver på sin side at Masters håper en endelig avgjørelse rundt helgens kamper vil komme torsdag morgen, mens velinformerte Melissa Ready i Independent skriver at det er gryende håp for at de aktuelle spillerne likevel kan bli kampklare.

BBC melder på sin side at en endring av situasjonen forutsetter en form for forsikring om at spillerne får innreiseunntak, slik at de kan spille sine respektive landskamper i oktober og november, noe FIFA-president Gianni Infantino har vært opptatt av.

FIFA-regelen Brasil, Mexico, Chile og Paraguay har benyttet seg av går ut på at en spiller kan bli blokkert fra klubbspill i fem dager etter en landslagspause er over dersom klubben nektet å la spilleren(e) spille for landet sitt.

Regelen ble opprettet for å unngå at klubber skulle trekke spillere fra landslagsoppdrag av taktiske grunner, for å beskytte dem inn mot en viktig klubbkamp etter en landslagsperiode.

Gjorde unntak for Richarlison

Det eneste unntaket som er gjort, er med Evertons Richarlison. Brasil har valgt å la angriperen få spille til helgen, fordi Everton samarbeidet da de ga profilen tillatelse til å delta under OL i Tokyo tidligere i år. Han kan dermed spille mot Burnley mandag.

Når det gjelder Chelseas Thiago Silva og Manchester Uniteds Fred, kommer disse to spillerne også til å gå glipp av sine klubbers første gruppekamp i Champions League om ikke FIFA og Premier League kommer fram til en løsning.

Der de brasilianske spillerne valgte å ikke reise, var det flere argentinske spillere som likevel dro for å spille med landslaget denne uken.

Giovani Lo Celso og Cristian Romero hos Tottenham skal blant annet ha dratt uten tillatelse fra klubben.

Det er ventet at de to vil bli bøtelagt av klubben når de kommer tilbake.

De Spurs-stjernene ble også sentrale i kaoskampen mot nettopp Brasil i VM-kvalifiseringen nylig.

Kampen ble stoppet etter kort tid, da brasilianske myndigheter mente argentinerne som til daglig spiller i Premier League, hadde brutt innreisereglene og slik sett oppholdt seg ulovlig i Brasil.