Se og hør Støre lange ut mot prisene på fotball:

Helt siden den første tippekampen (Wolverhampton - Sunderland) ble vist 29. november i 1969 har nordmenn vist stor interesse for engelsk fotball på TV.

De siste årene har imidlertid prisene skutt i været for norske seere som ønsker å få med seg fotball fra øverste nivå i England.

Skal du se Premier League via TV 2s strømmetjeneste i dag må du betale 669 kroner i måneden.

Det får Ap-leder Støre til å reagere.

- Engelsk fotball er enormt viktig for meg og mange andre. Det er enkel matematikk at fotballen blir mindre tilgjengelig jo dyrere det blir. Jeg advarer derfor mot en prisgalopp som lukker døren for vanlige folk, sier Støre til Nettavisen.

- Hva vil du gjøre med det?

- Først og fremst det jeg gjør i dag. Sende et signal til nasjonale og internasjonale leverandører av fotball at de må tenke langsiktig og holde et prisnivå som er overkommelig for folk flest. Om man havner i en situasjon der dette blir et tilbud for de få, er jeg redd mye av magien forsvinner. Og forsvinner magien forsvinner kundene - det tror jeg også leverandørene vet, forteller Ap-lederen.

Les også: Neville oppgitt. Vil ha Kane til Manchester United

Støre vil si opp sitt abonnement

Støre erkjenner samtidig at det er markedet som styrer prisen.

- Det er ikke vår jobb å overstyre dette, men det må være lov å melde en bekymring. Man skal ikke gå langt i noe nabolag før man ser flagg av Premier League-klubber henge ut av vinduer eller i flaggstenger. Dette er engasjement og ekte følelser. Det trenger vi mer av i vårt samfunn. Ikke mindre.

- Jeg vil også minne om at det ikke alltid er pengemakten som styrer alt. Et godt eksempel er hvordan supportere engasjerte seg og satte en effektiv stopper for den europeiske superligaen. Et initiativ basert på grådighet, ikke fotballfellesskap, sier Støre.

Hørt Nettavisens siste episoder av podcasten Silly Season?

Ap-lederen er selv Leeds-supporter og forteller at interessen hans for Premier League har tatt seg opp etter at Leeds rykket opp igjen.

- Jeg har alltid fulgt engelsk fotball og tar stor glede i en god fotballkamp. Som Leeds vinner, humrer Støre.

Han ser i dag Premier League via TV 2s strømmetjeneste, men føler nå at prisen har blitt for høy.

- Nå når den ene sønnen min snart drar tilbake til studiet, kommer vi nok til å si opp abonnementet. Jeg får dessverre ikke tid til å se så mange kamper at det er verdt den høye prisen, forklarer Ap-lederen.

TV 2: - Forståelse for at Støre reagerer på prisen

Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2, forteller til Nettavisen at de har forståelse for at Støre og andre fotballtilhengere reagerer på prisene for internasjonal sport.

- Vi skulle gjerne sett at dette var rimeligere, og vi deler ambisjon om at idrett skal være bredt tilgjengelig for alle. Interessen og engasjementet for fotball i Norge, gjør at det er viktig for oss i TV 2 å sende fotball på skjermen. Men rettighetene til å vise internasjonal idrett i Norge svært kostbart, og det gjenspeiles igjen i de prisene som fansen og TV 2 må betale, forklarer Dahl.

TV 2 økte prisen for Premier League før årets sesong, men forklarer det med at seerne nå får tilgang på enda flere kamper.

- Bakgrunnen for årets prisøkning er at dette er et helt nytt fotballprodukt, etter at TV 2 nå har eksklusiv rett til å vise alle de 380 kampene fra Premier League, 127 kamper fra Champions League, alle de 380 kampene fra La Liga. En pakke som dekker nesten alle behov for europeisk fotball, sier Dahl.

- Vi har i tillegg et tilbud for dem som «kun» ønsker noen få kamper hver uke. Med abonnementet «Sport, film og serier» på TV 2 Play, får man én kamp fra Premier League, to fra Champions League og én fra La Liga hver uke gjennom hele sesongen. For dem som ikke ønsker å se absolutt alt av fotball, så vil man jo her få mange av høydepunktene til en betydelig rimeligere pris, forklarer pressesjefen.

NENT tar over Premier League

Fra og med neste sesong er det NENT som overtar rettighetene til å vise Premier League i Norge.

Støre oppfordrer selskapet om å være forsiktige med å øke kostnadene for å se kampene.

- Jeg vil oppfordre dem til å tenke langsiktig og heller tjene gode penger på at mange ser fotball enn de samme pengene på at få betaler mye. I Ap er vi opptatt av fellesskap og vanlige folk. Det fellesskapet engelsk fotball skaper om man heier på samme eller ulike lag kan ikke undervurderes, forteller Støre.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

Pressesjef i NENT, Thomas Horni, vil ikke si noe om hva de akter å gjøre med prisene når de tar over Premier League-rettighetene.

- Vi kommenterer ikke priser på rettigheter vi ennå ikke har. Viaplay Total med alle våre sportsrettigheter og serier koster 329 kroner i måneden, og om prisene skulle komme til å endre seg i fremtiden vil vi informere våre kunder om dette i god tid, sier Horni til Nettavisen.