RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: IAN KINGTON (Afp)

Premier League-kamp avlyst

Sist oppdatert:
Opptøyene i England får følger for Premier League.

De voldsomme opptøyene som har rystet England den siste uken startet i bydelen Tottenham.

Og det er nå bekreftet at helgens serieåpning mellom Tottenham og Everton på White Hart Lane utsettes fordi politiet ikke har ressurser til å prioritere vaktholdet på kampen.

Klubben melder på sin hjemmeside at det ikke er mulig å gjennomføre kampen som planlagt på lørdag fordi sikkerheten til tilskuerne ikke kan garanteres.

Hva som skjer med andre Premier League-kamper i helgen er foreløpig uklart. To andre kamper, Fulham - Aston Villa og QPR - Bolton, skal også etter planen spilles i London på lørdag.

Tror resten spilles som planlagt
Premier League-direktør Richard Scudamore bekrefter avgjørelsen om at Tottenham - Everton utsettes, men han tror at de andre ni kampene i åpningshelgen kan gå som planlagt.

- Det ser postivt ut for de andre ni kampene, forutsatt at det ikke skjer mer bråk. Klokken seks i kveld vil vi ha et klart bilde, sier Scudamore ifølge The Guardian.

Englands privatlandskamp mot Nederland på onsdag ble også avlyst fordi politiet så seg nødt til å bruke sine ressurser på viktigere ting enn å passe på fotballtilhengere.

Opptøyene i London spredte seg i løpet av uken til mange andre byer i England, blant annet Birmingham, Liverpool og Manchester. Det er derfor mulig at kamper også andre steder enn i London kan bli avlyst.

Spillerne preges av frykt
Tottenhams brasilianske målvakt Huerelho Gomes fortalte i et intervju onsdag at opptøyene preget spillerne i klubben.

- Det er frykt i troppen. Vi har snakket om det i garderoben, og klubben har bedt oss holde oss hjemme og holde oss vekk fra gatene, sa Gomes til globoesporte.com.

Gomes russiske lagkamerat Roman Pavljutsjenko er også rystet, og har bedt sin kone og parets fire år gamle datter om holde seg hjemme i Russland foreløpig.

Området rundt Tottenhams hjemmebane White Hart Lane var blant de som ble hardest rammet av de første opptøyene. Klubbens billettkontor i Park Lane ble ødelagt av pøblene, og klubben så seg nødt til å be fansen om å bestille billetter via telefon eller internett.

Samtidig avlyste klubben omvisninger på stadion.

Evertons Tim Cahill forstår avgjørelsen om at kampen nå er utsatt.

- Det er viktigere at folk er trygge, uansett hvor høyt vi setter fotballen, skriver han på Twitter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere