Gå til sidens hovedinnhold

Premier League-kamper fortsatt i fare

Flere kamper kan bli utsatt som følge av opptøyene i England.

Opptøyene som har foregått i England, og London spesielt, har allerede ført til at Englands privatlandskamp mot Nederland, samt enkelte kamper i Carling cup, har blitt utsatt.

Grunnen til at kampene blir utsatt, er at publikums sikkerhet kan bli satt i fare. Store kamper trenger hundre politimenn til stede, men med uroen som fortsatt hersker i England, trengs politiets ressurser andre steder.

London-kampene mest utsatt
Det er i hovedsak Tottenham-Everton, Fulham-Aston Villa og QPR-Bolton, som alle spilles i London, som er i fare.

- Vi er i fortløpende samtaler med våre London-baserte klubber, the Metropolitan Police og myndigheter i forbindelse med avholdingen av den kommende helgs kamper i hovedstaden, uttaler en talsmann for Premier League og The Football League, ifølge Telegraph.

Opptøyene har imidlertid spredd seg til Manchester, Birmingham, Liverpool og Wolverhampton, slik man ikke kan si med hundre prosent sikkerhet, at kampene som skal spilles i disse byene kan avholdes.

HTML EMBED

Også flere kamper i divisjonene under Premier League står i fare for å bli utsatt.

Mulig avgjørelse på torsdag
I en offisiell, felles uttalelse fra Premier League og Football League, står det at en mer informasjon vedrørende avholdelsen av fotballkampene vil komme på torsdag.

- The Metropolitan Police har informert oss om dynamikken i den nåværende situasjonen, og med det i tankene, vil alle parter revurdere situasjonen på torsdag og foreta en ytterlig uttalelse da, informerer ligaene.

Opptøyene, som startet på søndag, har hittil ført til at 111 politimenn og 5 politihunder fra the Metropolitan Police har blitt skadet. Scotland Yard har foretatt 685 arrestasjoner og siktet 111 personer. Man har regnet ut at kostnadene som følge av skadene som hittil har blitt påført samfunnet, er på mer enn 100 millioner pund.

Manchester United-spiller, Wayne Rooney, er en av mange fotballspillere som har reagert på uroen.

- Disse opptøyene er idiotiske. Hvorfor gjør folk dette i sitt eget land, i egen by. Dette er pinlig for landet vårt. Stopp, vær så snill, skriver spissen på Twitter.

Kommentarer til denne saken