Klaesson har blitt den ubestridte eneren i Vålerenga, men nå kan hovedstadsklubben stå i fare for å miste sin sisteskanse.

Nettavisen erfarer at Premier League-klubben Leeds har vist interesse for å sikre seg 20-åringen denne sommeren.

Leeds har vist interesse for Klaesson over lang tid og skal ifølge Nettavisens opplysninger ha konkretisert interessen igjen i sommer. Oslo-klubben er forberedt på at Leeds kan presentere et konkret bud på Klaesson i løpet av den nærmeste tiden.

Leeds forhørte seg med Vålerenga om Klaesson allerede i 2020, noe sportssjef Jørgen Ingebrigtsen bekreftet til Dagsavisen.

Yorkshire Evening Post skriver også at Klaesson er blant tre alternativer Leeds vurderer til å fylle opp den tomme plassen som andrekeeper i klubben. De to andre skal være Levante-spiller Dani Cárdenas og Newcastles Freddie Woodman.

Vålerenga har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Kryptisk Klaesson

Klaesson ble tatt ut i den norske landslagstroppen til kampene mot Gibraltar, Tyrkia og Montenegro i mars. Han har vært en av Eliteseriens beste keepere de to siste sesongene, og har levert stabile prestasjoner til tross for sin unge alder.

- For å være ærlig med deg, så har ikke jeg hørt noe om interesserte klubber. Jeg har halvannet år igjen på kontrakten med Vålerenga, og forholder meg til den, sier Kristoffer Klaesson til Nettavisen om situasjonen.

- Så du har ikke uttrykt noe ønske om å prøve deg et annet sted?

- Nei, jeg har ikke gitt noen signaler på at jeg vil vekk, så jeg trives godt i Vålerenga. Det kommer jo mye henvendelser av ulik seriøsitet, så da siler agenten min ut det som er tull. Jeg forholder meg derfor bare til det han informerer meg om, av konkrete tilbud.

Les også: Real-presidenten ut mot de sjokkerende lydklippene: - Det skyldes min deltakelse rundt Super League

Fra januar går Klaesson inn i sin siste sesong på kontrakten med Vålerenga, men partene har ikke diskutert framtiden, enn så lenge.

- Jeg har ikke hørt noe om at det har blitt forhandlet om ny kontrakt enda, så vi får se.

Vålerenga skal allerede ha startet jakten på ny keeper, hvis Klaesson skulle forsvinne innen kort tid. Kjetil Haug er foreløpig andrekeeper på Valle.

Leeds hadde også en imponerende comeback-sesong i Premier League, og endte på en sterk 9. plass på tabellen.

Mandag sendte Leeds sin andrekeeper Kiko Casilla på lån til spanske Elche.

De har en trygg sisteskanse i Illan Meslier, som var en av ligaens lyspunkt forrige sesong. 21-åringen fra Frankrike spiller for nasjonens U21-landslag og er spådd en lys framtid, så det blir ingen enkel oppgave å få spilletid for Klaesson, hvis overgangen gjennomføres.

Keeperen født i 2000 spilte i Strømmen fra ung alder, men kom til Vålerenga som 11-åring. Der har han gått gradene, og har vært en fast inventar på A-laget siden Dag Eilev Fagermos inntreden i klubben.