*Nettavisen* Sport.

Premier League-klubb trekkes ni poeng

Foto: Glyn Kirk/AFP

Nedrykket synes uunngåelig for Avram Grants gutter.

26.02.10 13:13

Portsmouth ligger desidert sist i Premier League, og med en gjeld på omtrent 60 millioner pund synes situasjonen helsvart for klubben fra Syd-England.

Og fredag ble det klart at «Pompseys» settes under administrasjon, og trekkes samtidig for ni poeng i årets Premier League-sesong.

- Det er virkelig trist. Det er ikke rettferdig for menneskene der, og jeg håper for klubbens skyld og for sporten og fotballen i den byen, at de vil komme seg gjennom dette, sier tidligere styreformann i klubben, Milan Mandaric, ifølge BBC.

- Og det tror jeg de vil klare, fortsetter han.

- Den klubben vil aldri dø. Den har en løves hjerte. Fansen vil alltid elske klubben, og de vil alltid være der.

Portsmouth blir dermed den første Premier League-klubben som settes under administrasjon, i ligaens 18 år gamle historie.

Nedrykkskandidatene har hatt fire forskjellige eiere det siste året, og det har blitt spekulert i om at klubben igjen ville bli kjøpt opp, i et forsøk på å redde Portsmouth fra konkurs.

Men da deadline gikk ut på torsdag, var det fortsatt ikke gjennomført noen avtale, og klubben settes dermed under administrasjon under ledelse av Andrew Andronikou, som på vegne av insolvensgruppen UHY Hacker.

De ni poengene som klubben trekkes for, betyr at Portsmouth vil ligge nederst på Premier League-tabellen med bare syv poeng - hele 16 poeng opp til Burnley på plassen over.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.